FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Ställföreträdande avdelningschef till avdelningen Försvarsteknik

Har du erfarenhet av att leda och utveckla personal och verksamhet? Vill du arbeta med strategisk utveckling och bidra till att driva FOI framåt i en verksamhet där det pågår spännande forskning i framkant inom försvar och säkerhet? Då kan FOI vara din nya arbetsplats. Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete.

Nu söker vi dig som vill bli ställföreträdande avdelningschef för avdelningen Försvarsteknik!

Om tjänsten

I rollen som ställföreträdande avdelningschef vid Försvarsteknik arbetar du nära avdelningens chef och kan agera i dennes ställe vid behov. Du har en central roll att i arbetet med att planera, leda, utveckla och följa upp avdelningens verksamhet. Vidare förväntas du kunna representera avdelningen i första hand internt, men också externt. Du ingår, tillsammans med enhetscheferna, i avdelningens ledningsgrupp och är personalansvarig chef  för avdelningens kansli. I kansliet ingår avdelningens handläggare, administratörer och ekonomer, knappt tio personer. 

 

Om avdelningen 

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Avdelningen Försvarsteknik är placerad i Kista och har ungefär 220 medarbetare fördelade på tio enheter. Försvarsteknik bedriver forskning och utveckling inom alla områden, från rymd- till undervattenskrigföring. Vi arbetar med system-av-system, plattformar och delsystem, och i några fall med komponenter. Kärnkompetenserna inkluderar militära rymdfrågor, flygteknik, fordons rörlighet, fartygsdesign modellering och simulering, undervattensteknik, autonomi styrning och navigering samt värdering av effekter och sårbarheter.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen på masters/magister- eller civilingenjörsnivå
  • minst tre års erfarenhet som personalledande chef
  • chefserfarenhet från verksamhet inom forskning och/eller analys
  • chefserfarenhet från försvars- och säkerhetssektorn
  • god förståelse för ledning och styrning inom en myndighet
  • god förmåga till framställning i tal och skrift på svenska och engelska

 

Meriterande är:

  • tidigare erfarenhet som personalledande chef på FOI

För att lyckas i rollen som ställföreträdande avdelningschef är det viktigt att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att nå överenskomna resultat. Som person har du en stor personlig mognad och är en god förebild för andra.

Du tillför med ditt ledarskap ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv och du har ett gott omdöme som påverkar dina prioriteringar, beslut och ditt agerande. Du har en god förmåga till samarbete över organisatoriska gränser och god förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Vidare har du ett stort intresse för verksamhetsutveckling och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 5/5 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Lars Höstbeck. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Dela på:

Referensnummer:

2024-260

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-05

Tillträde:

Enligt övernskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista