FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskningsingenjör AI

Ref: 2024-261

Vill du arbeta med utmanande tillämpningar inom AI-området för att stärka totalförsvaret på både kort och lång sikt? Har du kunskap om maskininlärning och intelligenta informationssystem och är intresserad av hur de kan stödja analys och beslutsfattande? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete! 

Om tjänsten

Som forskningsingenjör AI arbetar du med utveckling av metoder och teknik för intelligenta informationssystem för försvar och säkerhet. Du följer med i utvecklingen av de senaste metoderna, anpassar dem till totalförsvarets särskilda och utmanande krav och omständigheter samt experimenterar med dem. Du utvärderar teknikerna och dokumenterar resultaten i rapporter och artiklar. Du medverkar till vår och våra uppdragsgivares kunskapsuppbyggnad genom deltagande i såväl interna som externa seminarier.

Om enheten 

Du kommer att ingå i enheten Beslutsstödsystem som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. Enheten består av närmare 30 medarbetare som arbetar med forskning och utveckling av metoder och tekniker för informationshantering och beslutsfattande, främst på uppdrag från Försvarsmakten men även i europeiska forskningsprojekt. Läs gärna mer om vad vi gör på Vetenskapliga publikationer beslutsstödsystem - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Placeringsort är Stockholm, Kista.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Vi söker dig som:

  • Har, eller kommer snart att ha, magister- eller masterexamen inom datateknik, informationsteknologi med specialisering inom maskininlärning, eller annan närliggande utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten.
  • Har goda kunskaper i svenska.

Det är meriterande om du har dokumenterad kunskap och erfarenhet inom följande områden:

  • Djupinlärning
  • Förstärkningsinlärning
  • Språkteknologi
  • Multimodala maskininlärningsmodeller
  • AI-stödd spelutveckling
  • Försvars- eller säkerhetsområdet 

Som person är du initiativtagande och tar tar ansvar för dina uppgifter. Du har god samarbetsförmåga och du trivs med att bidra till en positiv arbetsmiljö. Dessutom är du öppen för att både lära av andra och dela med dig av din egen kunskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 29 april 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Björk. Fackliga företrädare är Niclas Wadströmer (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Referensnummer:

2024-261

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-04-29

Tillträde:

enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm- Kista

Kontaktpersoner:

Magnus Björk

tfn: +46 08-555 030 00

Företagets hemsida:

https://www.foi.se/

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Stockholm