FOI söker
 
Elektronikingenjör inom marina mätsystem

Har du gedigen erfarenhet av arbete med analog och digital elektronikkonstruktion och byggnation? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i kompetensgruppen för Marina Mätsystem främst med design, konstruktion och byggnation av mättekniska system, programvara och annan utrustning för elektromagnetiska och akustiska sensorsystem. Arbetet omfattar bl.a. systemintegration av nya förmågor i befintliga operativa system. De nya förmågorna baseras till en stor del på COTS i kombination med modulära system- och programvarulösningar. Arbetet är mycket varierande och sker både på kontor, i laboratoriemiljö och i fält, både till lands och till sjöss. Vid fältförsök är det ofta vanligt med resor på 1-5 dygn.

Arbete sker främst på uppdrag av Försvarsmakten och Försvarets materielverk och omfattar även samarbete med industri. Samarbetsprojekt finns även med Universitet och Högskola samt andra forskningsinstitut, både inhemska och utländska.

Din profil

Vi ser att du har en dokumenterad gedigen erfarenhet av arbete med analog och digital elektronikkonstruktion och byggnation. Du ska vara familjär med DSP:er och distribuerad signalbehandling, samt uppbyggnad av LAN och nätverk. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av LabView och programmering av App:ar till platta och mobil. Vi ser gärna att du har viss mekanisk kompetens vad gäller inkapsling och montering av elektronik.

Vi ställer krav på att du är flexibel och tar ansvar för dina delar men även att du stöttar upp andra så att de gemensamma målen nås. Som person är du initiativtagande, mål- och resultatorienterad och har god samarbetsförmåga samt helhetssyn. Du är strukturerad, kreativ och har en problemlösande analysförmåga. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp.

Du har i arbetet stora möjligheter att påverka både design och funktion och bidrar till vår strävan efter att samutnyttja flera gemensamma komponenter, både på hård- såväl som på mjukvarusidan. I arbetet ingår att ha god förmåga att hantera uppkomna/oväntade utmaningar under tidspress.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med forskning och kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel. 

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Ola Kärvell. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (SACO) och Krister Söderberg (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt paragraf 19 i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2017-09-04. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.