FOI söker
 
Forskare inom marin elektromagnetik

Har du disputerat inom teoretisk elektroteknik, plasmafysik, rymdfysik eller matematisk fysik? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom en kompetensgrupp som huvudsakligen arbetar med forskning och utveckling inom marin elektromagnetik. Gruppen tar fram modeller och tekniker för prediktion, reduktion, utbredning och analys av undervattenssignaturer samt detektion, lokalisering och klassificering av signaler från undervattenssensorsystem. Vi stödjer Försvarsmakten och Försvarets materielverk i arbetet med att förbättra dagens och utveckla morgondagens system för mätning och analys av undervattenssignaturer, undervattensspaning och undervattenskommunikation, samt bistår vid utveckling av taktik och utbildning av förband.

Verksamheten bedrivs i projektform där såväl självständigt arbete som samarbete i grupp förekommer. Vi sätter problemet i centrum och väljer därefter lämplig metod för att lösa detsamma. Vi deltar i laboratoriet och under prov och försök i fält. Vi samverkar med olika nationella och internationella forskningsorganisationer, kortare och längre resor förekommer.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Kista men även inom övriga Sverige samt hos våra utländska partners.

Din profil

Du ska ha högre teoretisk utbildning vid universitet eller högskola samt ha disputerat inom teoretisk elektroteknik, plasmafysik, rymdfysik eller matematisk fysik. Du ska även ha erfarenhet av teoretiskt arbete inom ovan nämnda områden samt vana från programmering och analys av data från experiment samt intresse för magnetisk modellering.

Vidare så är intresse för experimentell verksamhet och elektronik meriterande. Postdoktoral tjänstgöring utomlands och industriell verksamhet är även meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från militärtjänst eller värnplikt inom flottan.

Som person är du initiativtagande, mål- och resultatorienterad och har god samarbetsförmåga samt helhetssyn. Du är strukturerad, kreativ och har en problemlösande analysförmåga. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med forskning och kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel. 

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (SACO) och Krister Söderberg (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt paragraf 19 i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2017-09-04. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.