FOI söker
 
Jurist

Ref: FOI-2017-1671

Vi söker en jurist till en kreativ och forskningsintensiv verksamhet. Som jurist på FOI ingår du i avdelningen Forskningsstöd som förutom juridik ansvarar för bland annat inköp, registratur och arkiv, personalfrågor, IT, kommunikation och säkerhetsskydd. Som medarbetare vid avdelningen får du jobba med både strategiska och operativa frågor i en miljö med högt tempo.

På juridikenheten arbetar idag sju jurister, inklusive chefsjuristen. Vår verksamhet är huvudsakligen inriktad på avtalsrätt, affärsjuridik, immaterialrätt och myndighetsjuridik.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som jurist hos oss handlar bland annat om att upprätta och tolka avtal samt att biträda vid avtalsförhandlingar. Du kommer också att svara på remisser, ta fram styrande dokument, skriva förslag till beslut och lämna råd i juridiska frågor inom ett brett juridiskt område. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, såsom med FOI:s chefer, forskare, administratörer samt företag och andra myndigheter, båda nationella och internationella.

Din profil

Vi söker dig som har juristexamen. Du har fullgjord notariemeritering eller motsvarande erfarenhet av juridiskt arbete. Du har dessutom erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig myndighet och kan ge stöd i frågor angående bland annat offentlighet och sekretess. Då affärsjuridik ingår i arbetet är det meriterande om du har erfarenhet av att biträda vid upprättandet och tolkningen av avtal, såväl nationella som internationella, särskilt forskningsavtal men även kommersiella avtal och internationella överenskommelser av folkrättslig natur. Det är vidare meriterande att du är van att hålla utbildningar på juridiska områden.

Vi vill att du har en mycket god förmåga att analysera och strukturera komplicerade problem, hitta lösningar och kunna förklara dem. Du trivs med att driva ditt arbete självständigt men också att samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål. God samarbetsförmåga är därför ett krav. Du är också ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad. Att skapa förtroende och goda relationer är av stor vikt för att lyckas i rollen, liksom att du mycket väl behärskar det svenska och engelska språket i tal och skrift. Eftersom vi ständigt arbetar med att utveckla vår verksamhet är det viktigt att du kan ta initiativ och i samarbete med andra driva förbättringsarbete.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare att kombinera arbete med föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vårt kontor är beläget i Kista. Arbetsresor till våra andra verksamhetsorter Linköping, Umeå och Grindsjön förekommer.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Eva Liljefors. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 6 november 2017. Vi vill att Du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan Du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev. Ref: FOI-2017-1671


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.