FOI söker
 
Erfaren analytisk systemvärderare

Kan du analysera komplexa problem och identifiera det väsentliga? Kan du ta fram trender ur mängden och tydligt redovisa resultat av dina analyser? Vill du jobba med verkligt utmanande uppgifter med möjligheten att bidra till Sveriges säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att utföra värderingar och analys av systemprestanda i komplexa militära scenarier, särskilt inom mark- och luftarenan, i samverkan med experter inom teknikområden, från såväl FOI som Försvarsmakten och FMV. Vi använder statistiska metoder och utvecklar verktyg för att utföra analys och värdering genom att använda data och underlag framtagna av ämnesexperter. Till detta kommer också verifiering och validering av våra modeller och resultat. Resultaten används för att stödja Försvarsmakten och FMV i utvecklingsarbete och anskaffningar.

Din profil
• Du har minst en magisterexamen inom matematik eller fysik, civilingenjörsutbildning eller motsvarande samt mångårig erfarenhet av modellering och analys av komplexa system.
• Du har yrkesmässig erfarenhet av modellframtagning och metoder för statistisk analys.
• Du har yrkesmässig erfarenhet av något eller några programmeringsspråk som C++/Java eller Python/Matlab/R.
• Du har god analytisk förmåga och ett intresse för teknik och försvar.
• Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som arbetar bra med andra människor. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram samt tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare.

Vi erbjuder
Att arbeta på FOI är omväxlande. Vi drivs av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning, utredning och analys inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö, vara jämställd och ser gärna sökande från hela könsspektret. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. FOI tillämpar individuell lönesättning. Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel.

Vill du veta mer om avdelningen FOI Försvars- och säkerhetssystemför kan du gå in på: https://foi.se/om-foi/organisation/avdelningar/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?
Du är välkommen med frågor till Marlene Johansson, enhetschef för enheten Systemteknik. Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 8 april 2018. Vi vill att Du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan Du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

 


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.