FOI söker
 
Beräkningsfysiker

Är du civilingenjör eller disputerad forskare med intresse av forskning och strömningsberäkningar? Vill du verka i en världsledande forskningsmiljö i projekt inom strömningsmekanik samt aero-, hydrodynamik och förbränningsfysik? Då är kanske du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Strömningsmekanik- och förbränningsgruppen är en forskargrupp som arbetar med tekniskt vetenskapliga beräkningar med tillämpningar inom såväl militär som civil teknologi. Våra projekt behandlar kundstyrda ingenjörsmässiga problem av hög komplexitet för vilka konventionella beräkningsmetoder oftast inte är tillräckliga och därför utvecklar vi egna beräkningsmodeller.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara utveckling av simuleringsmodeller, nätgenerering, utförande av numeriska beräkningar samt utvärdering, analys och rapportering av resultat. Arbetet bedrivs i projektform och arbetsuppgifterna inom beräkning och simulering syftar till att svara på specifika frågor - och utgör en pusselbit i arbetet. En beräkningsfysiker arbetar i ett team med t.ex. projektledaren, experimentalister och andra beräkningsfysiker.

Din profil

Vi söker dig som:

  • är civilingenjör (eller motsvarande) eller disputerad forskare med intresse av forskning och strömningsberäkningar,
  • har kunskap om eller erfarenhet av något eller några av följande områden: utveckling av simuleringsmodeller, numeriska beräkningar, programmering, analys av strömningsberäkningar,
  • kan hantera och utveckla personliga nätverk och är kundorienterad.

 Meriterande:

  • tidigare erfarenheter av aero- och hydrodynamik, förbränningsfysik, RANS, LES, nätgenerering samt OpenFOAM.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten ser vi att det är viktigt att du är självgående, har hög integritet och är kvalitetsmedveten. Du besitter problemlösande analytisk förmåga, strukturerar, organiserar och planerar ditt arbete på ett bra sätt samt är kreativ.

Eftersom du arbetar i team och forskningsprojekten är av tvärvetenskaplig natur krävs det att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och stort teknikintresse.

Presentation av resultat i muntlig och skriftlig form ingår i arbetsuppgifterna och därför lägger vi stor vikt vid att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder


På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen vid Grindsjön. som ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Har vi fångat ditt intresse?


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed på telefon 08-555 040 03. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Marja-Liisa Pettersson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 040 03.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt paragraf 19  i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-03-25. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

 

 


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.