FOI söker
 
Verkstadstekniker till Linköping

FOI behöver rekrytera en verkstadstekniker med placering i Linköping. Som verkstadstekniker är din främsta uppgift är att förse forskningsverksamheten med tekniska produkter och tjänster.

Den finmekaniska experimentverkstaden i Linköping har en mångskiftande verksamhet som spänner från maskinbearbetning, (svarvning/fräsning, borrning) konstruktionsarbete i programmet Alibre, svetsning, bänkarbete samt medverkan vid fältförsök. Som verkstadstekniker vid FOI tillhör du avdelningen Ledningssystem och enheten Telekrig mot radarsystem.

Arbetsuppgifter 
Som verkstadstekniker arbetar du med att tillsammans med forskningsverksamheten utveckla provutrustningar och prototyper av allehanda slag. Det kan t.ex. handla om utrustningar avsedda för laboratoriebruk eller utrustning till markbundna, marina eller flygburna försök.

Du kommer att arbeta med flera olika maskintyper som vanligtvis förekommer på en mekanisk verkstad. Du jobbar självständigt med uppdrag som kommer på ritning, via skisser eller muntliga direktiv. Vi använder Gibbs Cad Cam program för våra styrda maskiner. Konstruktionsarbete förekommer till viss del samt en mindre del plåtarbeten med svetsning. Vi medverkar också vid fältförsök.

Din profil
Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom verkstadsteknik, samt några års erfarenhet av liknande arbete. Kunskaper och erfarenhet av att sköta skärande manuella samt CNC-styrda maskiner är ett krav. Kunskaper och erfarenhet av svetsning är meriterande. B-körkort är ett krav då vi transporterar oss till och från försöksplatserna.

Arbetet kräver hög grad av servicekänsla och du bör vara inställd på att ha mångskiftande och varierande arbetsuppgifter med direkta kundkontakter internt inom FOI.Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga, initiativförmåga samt att tillsammans med kollegor och uppdragsgivare kunna lösa konstruktionsproblem. Du är noggrann och har god precisionsförmåga. Du bör också ha viss vana av MS Office-paketet.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder
Att arbeta på FOI innebär ett kreativt och omväxlande arbete där du samarbetar med andra inom projektet men även självständigt löser utmanande uppgifter. Hos oss får du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling så att du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Arbetsplatsen är förlagd till Linköping. FOI tillämpar individuell lönesättning. För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll.

Har vi fångat ditt intresse?
För mer information angående tjänsten kontakta Mathias Wilow, enhetsschef, tel 013-378000. Fackliga representanter på FOI är Nils Karlsson för SACO-föreningen och Johan Gustavsson för OFR/S-ST. Samtliga nås på 013-378000.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-03-21. Märk din ansökan med Ref nr FOI-2018-257. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. Islutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.