FOI söker
 
Avdelningscontroller

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bli controller för avdelningen Ledningssystem på FOI i Linköping. Du blir en viktig kugge i en spännande och växande verksamhet som ligger på teknikens framkant. Som controller har du det övergripande ansvaret för ekonomistyrning och verksamhetsplanering på avdelningen. I arbetet ingår att göra avdelningens budget och löpande följa upp och analysera avdelningens ekonomi för att regelbundet lägga prognoser för avdelningens kostnader och intäkter. Du informerar och stöttar avdelningens samtliga chefer och projektledare samt i viss mån övriga medarbetare kring ekonomiska frågor. Du ansvarar också för framtagandet och uppföljningen av den årliga verksamhetsplanen som omfattar viktiga mål och aktiviteter för det kommande året, inklusive riskbedömningar. Du deltar aktivt i avdelningens offertarbete. Arbetet utförs tillsammans med två avdelningsekonomer vilka du arbetsleder samt att du aktivt samverkar med andra controllers på övriga FOI avdelningar.

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp där vi gemensamt utvecklar avdelningens mål, strategier, processer och arbetssätt och följer upp vår verksamhet regelbundet.
Avdelningen Ledningssystem består av drygt 250 forskare med forsknings- och utvecklingsprojekt som årligen omsätter omkring 400 miljoner kronor. Vi forskar på och utvecklar tekniska system och metoder inom sensorer, telekrig eller ledningssystem som understödjer Försvarsmaktens behov såväl på kort som lång sikt.

Din profil

Vi söker Dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande med flera års erfarenhet från ekonomisk styrning och budgetarbete. Du har intresse av samt erfarenhet från verksamhetsstyrning och internt budgetarbete. Du har god helhetssyn samt god förmåga att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du kan sätta siffror i ett sammanhang och förstå hur de påverkar helheten. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och har förmåga att ta egna initiativ. Du är van att arbeta självständigt såväl som att samarbeta med andra.

Du drivs av att utveckla både dig själv och organisationen som du jobbar i samt de processer och arbetssätt som finns i verksamheten. Du är kommunikativ och har ett intresse av att förmedla en ekonomisk förståelse ut i organisationen men även att lära dig mer av avdelningens verksamhet. Det är meriterande med avancerade kunskaper i Excel samt Agresso.

Det är också meriterande om du har relevant ­erfarenhet av att arbeta med ekonomi inom statliga myndigheter, Försvarsmakten, FMV eller försvars- och säkerhetsindustrin.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid Dina personliga egenskaper.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Arbetsplatsen är förlagd till Linköping men det förekommer resor inom Sverige. FOI tillämpar individuell lönesättning.

För anställning vid FOI krävs att du är svensk medborgare.

Vi erbjuder

Att arbeta på FOI innebär ett kreativt och omväxlande arbete där du samarbetar med andra inom projektet men även självständigt löser utmanande uppgifter. Hos oss får du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling så att du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Arbetsplatsen är förlagd till Linköping. FOI tillämpar individuell lönesättning. För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till Avdelningschef Christian Jönsson telefon telefon 013-37 80 00 eller e-mail:christian.jonsson@foi.se. Fackliga företrädare är Nils Karlsson, SACO-föreningen och Johan Gustavsson, OFR/S-ST, telefon 013-37 80 00.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-04-25. Märk din ansökan med Ref nr FOI-2018-538. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.