FOI söker
 
Säkerhetsskyddshandläggare, FOI-2018-604

Har du arbetat med säkerhetsskydd? Är du insatt i säkerhetsprövning och säkerhetsskyddsavtal och vill du bidra med dina kunskaper i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Är du en strukturerad person som tycker du om att ha många kontaktytor såväl internt som externt? Då är du kanske vår nya kollega!

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer FOI:s verksamhet inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Enheten tillhandahåller stöd i nationella och internationella samarbeten samt tillhandahåller utbildningar för verksamheten. Enheten utövar även tillsyn och stödjer företag med vilka myndigheten tecknat säkerhetsskyddsavtal. Säkerhetsskyddsenheten består av 14 medarbetare som är fördelade på FOI:s samtliga verksamhetsorter.

Arbetsuppgifter
I samverkan med kollegor på säkerhetsskyddsenheten, stöttar du verksamheten i säkerhetsskyddsarbetet, med fokus på säkerhetsskyddsavtal (SUA) och registerkontroll av personal. Du kommer genomföra säkerhetsprövningsintervjuer, hantera hemliga handlingar och besöksansökningar till Sverige och utlandet (Request for Visit, RFV). Du kommer även genomföra kurirverksamhet och skyddade transporter. I rollen ingår även att hålla i utbildningar inom säkerhetsskyddsområdena för FOI:s medarbetare. Du kommer att samarbeta med kollegor inom avdelningen Forskningsstöd och med FOI:s forskningsavdelningar.

Din profil
Du har minst ett par års praktiskt erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd genom aktivt stöd och rådgivning. Du har genomgått en relevant säkerhetsskyddsutbildning, exempelvis inom Försvarsmakten eller via SSF. Det är meriterande om du har arbetat med säkerhetsskydd inom offentlig verksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att hålla i utbildningar och genomföra säkerhetsanalyser. Du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du har integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och tar ansvar för din uppgift. Vidare har du en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har en god pedagogisk förmåga och kan utbilda och skapa förståelse för informationssäkerhet och säkerhetsskydd och du arbetar bra med andra människor.

Vi erbjuder
På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vårt kontor är beläget i Kista. Tjänsteresor till våra andra verksamhetsorter kan förekomma.

Har vi fångat ditt intresse?
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 29 april 2018.

 

 


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.