FOI söker
 
Forskning och teknikutveckling inom Telekrig

FOI i Linköping behöver förstärka inom området Telekrig. Vi arbetar med forskning och teknikutveckling för att öka Sveriges militära förmåga vid kris och krig avseende telekrig. Vi tar fram  unika lösningar inom området signalspaning och störning av radio- och radarsystem – vi gör det som ingen annan gör.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med tillämpad forskning och utveckling av avancerade funktioner och system i tekniskt utmanande, främst militära, tillämpningar. Ditt arbete sker i projektform tillsammans med andra forskare inom och utom FOI. Hos oss är det normalt att du som en del av verksamheten ser både helheten och detaljerna, att du kan följa dina resultat från idé till operativa system, och du förväntas bidra med din kunskap och erfarenhet till att skapa de vassaste resultaten.

I ditt dagliga arbete kommer du att ha en naturlig expertroll i kontakt med våra kunder men också internt som inspiration och stöd till våra forsknings- och utvecklingsprojekt.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet och systemkunskap inom telekrig mot radiokommunikation och/eller telekrig mot radarsystem. FOI bedriver ingen operativ verksamhet utan fokuserar på utveckling av nya system och förmågor/funktioner varför du behöver ha erfarenhet av utvecklingsprojekt inom området. Om du har erfarenhet av att jobba inom försvarsfamiljen är det meriterande.

Du är som person drivande och självgående med ett analytiskt tillvägagångssätt i ditt arbete. Problemområdena varierar och därför är nyfikenhet en viktig kvalifikation. Du har en utbildning motsvarande civilingenjör eller högre.

Erfarenhet av radiokommunikation, radarsystem, antennsystem, RF-teknik, projektledning, eller operativ verksamhet avseende t ex signalspaning är meriterande.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är drivande, självgående och har ett analytiskt tillvägagångssätt i ditt arbete, liksom att du har ett brett tekniskt intresse. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara kommunikativ och villig att presentera resultat för kollegor och uppdragsgivare.

Vi erbjuder
Vi är en arbetsplats med stor gemenskap där du som är nyfiken, brinner för ny teknik, har ett stort engagemang för både din egen och vår samlade kompetensutveckling samt har mycket god samarbetsförmåga kommer att trivas. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.

Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och ställer krav på initiativförmåga. Vi har stor frihet att skapa tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera arbetet med föräldraskap.

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar till del tjänsteresor avseende t ex kund-, projekt- och leverantörsmöten såväl inom som utom landet. FOI tillämpar individuell lönesättning. För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll.

Har vi fångat ditt intresse?
Välkommen med frågor till enhetschef Johan Falk eller våra fackliga företrädare, Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på tel 013-37 80 00.

FOI i Linköping behöver förstärka inom området Telekrig. Vi arbetar med forskning och teknikutveckling för att öka Sveriges militära förmåga vid kris och krig avseende telekrig. Vi tar fram  unika lösningar inom området signalspaning och störning av radio- och radarsystem – vi gör det som ingen annan gör.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-08-24. Märk din ansökan med ref nmr FOI-2018-1118. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för tjänsten. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

 


 

 


 

 


 


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.