FOI söker
 
Systemtekniker IT Umeå

Har du relevant utbildningsbakgrund inom IT-området, flera års erfarenhet av drift och förvaltning av både mjuk-och hårdvara samt användarsupport inom IT-plattformarna Windows och Linux och vill bidra till FOI:s hela IT-infrastruktur? Då kanske du är vår nya kollega!

Som Systemtekniker IT på FOI är du en del av vår IT-enhet som i dagsläget består av 26 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på fyra orter, varav merparten finns i Kista. IT-infrastrukturen är tillåtande och har en hög grad av avancerad systemutveckling samt högt uppsatta säkerhetskrav och vi strävar efter att integrera och centralisera administrationen av IT-infrastrukturen.

Arbetsuppgifter

I rollen som Systemtekniker IT bidrar du med systemförvaltning, drift och support på både central och lokal nivå. Du kommer arbeta brett med proaktiva uppgifter men också med händelsestyrda arbetsuppgifter. Som 2nd line till vår Servicedesk kommer du vara den lokala resursen på plats för support med exempelvis installation och felsökning inom nätverk, telefoni, datacenter, datorhallar, lagring, AV-utrustning, skrivare och andra servertjänster. I rollen ligger också att ansvara för ett delområde inom IT-infrastrukturen och driva den processen framåt. Resor på regelbunden basis till Kista för nätverkande, kunskapsöverföring samt samverkan ingår också i tjänsten.

Profil

Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund inom IT-området eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har flera års praktisk erfarenhet från arbete med drift och förvaltning av både mjuk- och hårdvara samt användarsupport för både Windows och Linux. Även flera år av praktisk erfarenhet av nätverk, Active Directory och System Center Configuration Manager samt god förmåga att utrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Dina erfarenheter får gärna komma från både privat och offentlig sektor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av systemförvaltning av IT-infrastrukturtjänster och kan ta ansvar för eller medverka i att driva ett eller flera områden samt kunskaper inom Powershell, Exchange, Linuxdistrubutioner, Python samt administration av Linuxmiljöer med Ansible.

Som person är du genuint teknikintresserad, engagerad och driven. Du är serviceinriktad och har förmågan att ha en helhetssyn att servicen ligger i linje med våra övergripande riktlinjer och IT-arkitektur. Du är en problemlösare som trivs med att arbeta i team på distans och självständigt samt att du har förmåga lära dig nya saker snabbt. Du har god samarbetsförmåga samt god förmåga att förstå och utveckla IT-infrastrukturen efter verksamhetens behov.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå och inleds med sex månaders provanställning. Vårt huvudkontor är beläget i Kista och resor dit kommer att ske på regelbunden basis men även resor till våra andra verksamhetsorter Linköping och Grindsjön kommer också att förekomma. Servicefönster utanför normal arbetstid förekommer.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Sparf. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Jakob Westberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 6 augusti 2018. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet och i slutet av ansökningsformuläret bifoga CV samt personligt brev märkt med ref FOI-2018-1179.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.