FOI söker
 
Operatör för inskanning av forskningsrapporter

"FOI forskar för en säkrare värld." Så lyder vår vision som vi arbetar för att uppnå i allt vi gör.

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Hos oss arbetar cirka 920 kompetenta medarbetare med varierande bakgrunder. Här finns allt från fysiker, kemister, civilingenjörer, samhällsvetare, matematiker och filosofer till jurister, ekonomer och IT-tekniker. FOI:s kärnverksamhet är forskning, metod- och teknikutveckling och analyser och studier.

Avdelningen för Kommunikation söker nu Operatör för inskanning av forskninsrapporter.

Har du gymnasiekompetens och minst ett års arbetslivserfarenhet efter avslutat gymnasium, är självgående och har en förmåga att strukturera och prioritera ditt dagliga arbete. Då kanske du är just den vi söker!

Arbetsuppgifter

På FOI finns ett större antal tryckta forskningsrapporter som myndigheten nu digitaliserar i syfte att göra rapporterna mer tillgängliga.

Arbetet innebär att skanna tryckta forskningsrapporter för att tillgängliggöra dem digitalt. I arbetet ingår att strukturera och förbereda rapporterna inför skanning. Ett efterarbete ingår också, som bland annat innebär att digitalt arkivera de inskannade rapporterna.

Din profil

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens samt minst ett års arbetslivserfarenhet efter avslutad gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter.
Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor betydelse vid personliga egenskaper och färdigheter och vill därför att Du ska vara självgående och har en förmåga att strukturera och prioritera ditt dagliga arbete. I rollen behöver du vara serviceinriktad, tillmötesgående och ha god samarbetsförmåga. Vidare ställs det krav på att du är noggrann, arbetar strukturerat och har lätt för att ta till dig och följa instruktioner.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap. Tjänsten är en visstidsanställning om 6 månader med möjlighet till förlängning. Arbetsplatsen är beläget i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Ann-Sofi Carlsson. Fackliga företrädare är Fredrik Rngblom (Saco-S) och Jakob Westberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 15:e augusti.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.