FOI söker
 
Kommunikatör med fokus på sociala medier, video och podd

Under hösten lanseras FOI:s nya webbplats och vi utvecklar nu våra digitala plattformar till att innehålla mer rörligt material och poddar. Därför behöver vi förstärka vår kommunikationsenhet och söker nu en producerande kommunikatör som kan driva och utveckla våra sociala medier.

Arbetsuppgifter

I rollen som Kommunikatör kommer du att arbeta med att planera och genomföra olika kommunikationsaktiviteter som i huvudsak är kopplade till våra digitala plattformar. Exempelvis kan det handla om filmade inslag för webb och sociala medier, poddavsnitt, texter och stillbilder. Arbetet kan innehålla hela kedjan av uppgifter, alltifrån att planera och koordinera till att producera och publicera. Som kommunikatör är du även ett stöd för FOI:s chefer och avdelningar i alla typer av kommunikativt arbete. Du arbetar även med FOI:s övriga kommunikationsaktiviteter, stöttar i arbetet med mediefrågor och deltar i genomförandet av olika mässor och events. På FOI kommer du att presentera institutets breda forskningsverksamhet, alltifrån IT-säkerhet och AI, försvarstillämpad teknik och naturvetenskap, till säkerhetspolitiska analyser och kunskap om krishantering.

Resor är en del i tjänsten med bland annat regelbundna besök på våra verksamhetsorter i Linköping, Umeå och Grindsjön. Huvudkontoret är placerat i Kista.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning i kommunikation och minst fem års arbetslivserfarenhet av kommunikatörsyrket. Då denna roll har fokusområde sociala medier, video och podd behöver du ha erfarenhet av produktion av poddavsnitt och rörlig media. Det är meriterande om du har projektledarerfarenhet.

Den här rollen innebär att du har många kontakter både inom och utanför organisationen vilket kräver att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen kräver det också att du är kreativ, driven, har god problemlösningsförmåga och vågar prova på nya saker. Att du även är en god planerare, är kvalitetsmedveten, är prestigelös och har en god förmåga att hålla deadlines är också ett krav. Du är en vass och snabb skribent med god språkbehandling på både svenska och engelska och har ett sinne för bild och form.

I urvalsprocessen kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är beläget i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ann-Sofi Pejler Carlsson. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Jakob Westberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 25:e oktober 2018.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.