FOI söker
 
Ekonom

Är du en ekonom med inriktning mot redovisning? Är du noggrann, självgående och engagerad? Har du förmåga att växla mellan mindre och mer kvalificerade arbetsuppgifter? Arbetar du dessutom strukturerat och effektivt? Då tror vi att du kan bli en prestigelös lagspelare hos oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom hos oss kommer du att få varierande arbetsuppgifter. Du kommer att bistå vid budgetering samt ekonomisk uppföljning/prognos av avdelningen och avdelningens projekt. Du kommer även att få arbeta med bokslutsarbete, analyser, utredningsuppdrag, viss projektadministration, intäktsvärderingar, stöd vid prognosarbete och särskilda ekonomiska redovisningar inom vissa projekt samt bistå med ekonomisk expertis inom projektverksamheten till avdelningens projektledare. m.m.

Din profil

Vi söker dig som har en minst kandidatexamen i ekonomi med inriktning mot redovisning, eller motsvarande och minst 3 års erfarenhet. Du har goda datorkunskaper i MS Office-paketet, särskilt i Excel. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Agresso.

Du är självgående, har ett driv och tar gärna egna initiativ. Samtidigt är du flexibel, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Ditt arbetssätt präglas av struktur och noggrannhet. Vidare ser vi att du har god numerisk analysförmåga samt förmåga att prioritera. Du kan även uttrycka dig väl i både tal och skrift. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

Rollen är placerad på FOI:s avdelning Försvarsanalys och du kommer att arbeta på vårt huvudkontor i Kista. Du kommer att ingå i ett administrativt kansli och vara del i en avdelningsövergripande ekonomigrupp med kompetenta och engagerade medarbetare. Du kommer att arbeta nära avdelningens controller och övriga ekonomer på FOI. Avdelningen Försvarsanalys ger kvalificerat analys- och beslutsstöd genom att kombinera studier och direktstödjande verksamhet med forskning. Våra resultat ger viktiga bidrag för ett tryggare och säkrare samhälle. Avdelningen arbetar bland annat inom områden som totalförsvar, säkerhetspolitik, operationsanalys, försvarsekonomi och samhällets säkerhet.

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ställföreträdande avdelningschef Malek Finn Khan eller avdelnings controller Brigitte Lang. Fackliga företrädare är Riitta Räty (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 31 januari 2019.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 950 anställda, varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.