FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker

Vill du arbeta med cybersäkerhet i en stimulerande miljö?

Ref.nr: FOI-2019-482

 

Vi söker dig som har en civilingenjörs- eller forskarutbildning, med erfarenhet av projektledning, och som vill arbeta i en spännande verksamhet som bidrar till Sveriges totala cyberförsvarsförmåga. Vi har en av Europas mest avancerade anläggningar CRATE, (foi.se/crate) för utbildning, träning, övning, tester och experiment inom cybersäkerhet, och arbetar ständigt med nya utmaningar inom området. Du som har ett stort intresse för området ges stora möjligheter att utvecklas hos oss. 

Arbetsuppgifter

Du får arbeta med projekt som innefattar analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot, exempelvis genom att genomföra tester i vår cybersäkerhetsanläggning CRATE. Vid behov ingår det som en del i arbetet att lära sig att använda de verktyg och ramverk som krävs för arbetsuppgifterna. Du får även bidra till att lösa konkreta IT-säkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare, exempelvis genom att vara med och analysera deras IT-säkerhetsåtgärder. Du får även möjlighet att vara med och genomföra utbildning, träning och övning kopplad till cyberförsvar, exempelvis genom att bygga upp övningsmiljöer i CRATE. Arbetsuppgifterna ger dig stora möjligheter till personlig utveckling inom området och som projektledare finns stora möjligheter att påverka områdets inriktning.

Din profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med informations- och IT-säkerhetsrelaterade frågor inom exempelvis forskning, produktutveckling, säkerhetsarbete i organisationer, utveckling och förvaltning av lednings- och informationssystem. Du har vana av att leda projekt och har en civilingenjörsexamen eller motsvarande inom datateknik, datorteknik, informationsteknik eller motsvarande. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt, är ansvarstagande, driven, resultat- och problemlösningsorienterad samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid det personliga intresset för området och personliga egenskaper.

Meriterande är:

  • Forskarutbildning.
  • Kunskap om IT-nätverk, IT-forensik, nätverkssäkerhet, informatik.
  • Vana att leda projekt samt att i dialog med uppdragsgivare fånga upp aktuella behov och formulera nya projekt
  • Kunskap om cyberfysiska system alternativt lednings- och informationssystem i civila eller militära tillämpningar.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.


FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Du kommer att ingå i enheten Informationssäkerhet och IT-arkitektur som tillhör avdelningen Ledningssystem, läs gärna mer om vad vi gör här. 

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsledare Teodor Sommestad. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på telefon: 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2019-04-07!

 

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-04-07

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Jonas Hallberg

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping