FOI Ledningssystem

FOI söker

Nyutexaminerad civilingenjör för spännande arbete inom cybersäkerhet

FOI-2019-497

Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjör och vill utvecklas i en växande verksamhet som bidrar till Sveriges cyberförsvarsförmåga. Vi har en av Europas mest avancerade anläggningar CRATE (foi.se/crate), för utbildning, träning, övning, tester och experiment inom cybersäkerhet och arbetar ständigt med nya utmaningar inom området. Du som har ett stort intresse för området ges stora möjligheter att utvecklas hos oss. 

Arbetsuppgifter

Du får som forskningsingenjör arbeta som forskningsingenjör med analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga, upptäcka och hantera cyberhot. Detta gör du exempelvis genom utveckling, experiment och försök i cybersäkerhetsanläggningen CRATE eller teoretiska studier. Som en del i arbetet ingår att lära sig att använda de verktyg och ramverk som krävs för arbetsuppgifterna. Du får även möjlighet att vara med och genomföra utbildning, träning och övning kopplad till cyberförsvar, exempelvis genom att bygga upp övningsmiljöer i CRATE. Arbetsuppgifterna ger dig stora möjligheter till personlig utveckling inom området.

Din profil

Du har en civilingenjörsexamen eller likvärdig utbildning inom datateknik, datavetenskap, datorteknik, informationsteknik eller motsvarande. Du har även ett tydligt intresse för IT-säkerhet, dokumenterat genom exempelvis: genomförda kurser, tidigare arbetslivserfarenhet eller fritidsprojekt. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt, är ansvarstagande, driven, resultat- och problemlösningsorienterad samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid det personliga intresset för området och dina personliga egenskaper.

 Kunskap inom följande delområden är meriterande:

  • IT-säkerhetsskydd
  • Skadlig kod
  • Penetrationstester
  • Datornätverk
  • Statistiska metoder

 Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsledare Teodor Sommestad. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på telefon: 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2019-04-07!

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-04-07

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Jonas Hallberg

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping