FOI Försvarsanalys

FOI söker

Operationsanalytiker till avdelningen Försvarsanalys

FOI-PERS-2019-335

Är du intresserad av försvarsfrågor? Vill du aktivt kunna bidra till Sveriges säkerhet? Lockas du av att arbeta med komplexa frågor i både nationell och internationell kontext? Har du dessutom erfarenhet av analysarbete, forskning eller studier och har arbetat med kvalitativa eller kvantitativa analytiska metoder för beslutsstöd? Då kanske just du är den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som operationsanalytiker arbetar du med försvarsrelaterade frågeställningar i syfte att ta fram beslutsunderlag som kan bidra till ökad kvalitet och effektivitet i våra uppdragsgivares verksamhet. Arbetet utförs tillsammans med kollegor från FOI och våra uppdragsgivare, bl.a. Försvarsmakten. Detta kan t.ex. avse bedömning av hot och risker, utveckling av olika typer av försvarsförmågor och strukturer, eller inriktning av framtida militära insatser nationellt och internationellt.

Uppgifterna innefattar både att snabbt kunna ta fram ett underlag i en akut fråga för uppdragsgivaren och mer långsiktiga arbeten med gott om tid för fördjupning och analys. I vissa fall sker arbetet i samverkan med andra länders myndigheter, mellanstatliga organisationer eller utländska forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

Vårt kontor är beläget i Kista, men i perioder kan du komma att vara utplacerad på hel- eller deltid i våra operationsanalytiska grupper vid Försvarsmakten för att ge direktstöd i deras arbete. Arbetet sker normalt i kontorsmiljö, men för vissa tjänster även tillfälligt i fält eller i övningsverksamhet vid militära förband eller insatsområden. Periodvis förekommer krav på tjänstgöring under obekväma arbetstider.

Avdelningen Försvarsanalys består av sju enheter och söker nu två eller fler operationsanalytiker. Du kommer att placeras vid antingen enheten för Förmågeutveckling eller enheten för Operationer och Insatser. Du förväntas bidra med ditt perspektiv och din kompetens till projekt och studier inom hela avdelningen. Efterhand kommer du att bygga upp förmågan att nyttja en bred kompetensbas från FOI:s olika avdelningar och enheter.

Läs gärna mer om vad vi gör på https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html.

Din profil
Du som söker har lägst en magisterexamen inom naturvetenskap, teknik eller samhällsvetenskap alternativt en bakgrund som officer (OF-4) eller motsvarande kompetens. Du har minst 3 års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom analysarbete, forskning eller studier/utredningar och kunskap om försvarsfrågor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda workshops, seminarier, diskussioner etc. samt har arbetat med olika kvalitativa eller kvantitativa analytiska metoder för beslutsstöd, exempelvis problemformulering, intervjuer, utvärdering och scenarioanalys.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och färdigheter. Förutom att passa in i ovan angivna beskrivning är det avgörande att du har mycket god analytisk förmåga och kan hantera samt analysera komplexa problem. Du har även god förmåga till självständigt arbete och du levererar efterfrågade resultat i tid. Du samarbetar bra med kollegor och uppdragsgivare och du anpassar dig lätt till nya roller och omständigheter. Då arbetet till stor del innebär att kunna presentera beslutsunderlag har du god förmåga till framställning i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder
På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Har vi fångat ditt intresse?
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marlene Johansson (enhetschef Förmågeutveckling) och Jenny Stålhammar (enhetschef Operationer och insatser). Fackliga företrädare är Anders Tavemark (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras vilket kan innebära att du är skyldig att tjänstgöra vid FOI om regeringen beslutar om höjd beredskap och så kallad allmän tjänsteplikt. Om du redan är krigsplacerad någon annanstans kan den krigsplaceringen komma att kvarstå.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2019-11-17!

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-17

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Marlene Johansson

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista