FOI Försvarsanalys

FOI söker

Säkerhetspolitisk analytiker - Europeisk säkerhets- och försvarspolitik

FOI-PERS-2019-336

FOI:s avdelning Försvarsanalys söker nu en säkerhetspolitisk analytiker/forskare med inriktning mot europeisk säkerhets- och försvarspolitik till enheten för säkerhetspolitik. Har du magisterexamen inom t ex statsvetenskap eller annat relevant ämne samt ett stort intresse för europeisk säkerhets- och försvarspolitik? Har du dessutom arbetat inom forsknings-/analysverksamhet? Då kanske just du blir vår nya kollega!

Arbetsuppgifter
Som analytiker/forskare vid enheten för säkerhetspolitik bedriver du tillämpad forskning, analys och studier på olika uppdragsgivares beställning. Enhetens största uppdragsgivare är Försvarsdepartementet, men vi arbetar även på uppdrag av Utrikesdepartementet, Försvarsmakten och andra aktörer huvudsakligen inom det svenska totalförsvarets ram. Studierna har policyrelevant inriktning och genomförs på vetenskaplig grund. Eftersom våra uppdrag gäller internationella förhållanden omfattar tjänsten också studieresor till aktuella länder samt byggande av internationella nätverk genom samarbeten och konferensdeltagande.

Din profil
Du har minst en magisterexamen i statsvetenskap eller annan inriktning som vi bedömer relevant för vår verksamhet samt cirka två till fem års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från forsknings-/analysverksamhet, forkningsutbildning eller motsvarande, eller från arbete med säkerhetspolitik och militärt försvar är meriterande.

Du har vidare ett tydligt och dokumenterat intresse för europeisk säkerhets- och försvarspolitik, främst avseende EU:s gemensamma politik på dessa områden, samt avseende Nato och viktigare europeiska länder, och för militära frågor. Du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Goda språkkunskaper i andra europeiska språk – främst i tyska eller franska – är meriterande.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För denna tjänst är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och besitter en god kommunikativ förmåga. Du är van att tala inför publik och rapportera resultat i föredragsform. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Vi erbjuder
På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista och du kommer att ingå i enheten Säkerhetspolitik som tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Har vi fångat ditt intresse
För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta enhetschef Mike Winnerstig. Fackliga företrädare är Riitta Räty (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen. Du ska vid behov vara beredd att krigsplaceras inom ramen för FOIs roll i totalförsvaret.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast 15 november 2019.

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-15

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Mike Winnerstig

tfn: +46 08-5550300

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista