FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Avdelningscontroller

 

Vi söker dig som vill bli controller för avdelningen CBRN-skydd och säkerhet på FOI i Umeå. Du blir en viktig kugge i en spännande verksamhet som tillhandahåller nationell expertis inom området kemiska, biologiska och radioaktiva ämnen samt Kärnvapenfrågor (CBRN). Som controller har du det övergripande ansvaret för ekonomistyrning och verksamhetsplanering på avdelningen.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att göra avdelningens budget samt löpande följa upp och analysera avdelningens ekonomi för att regelbundet lägga prognoser för avdelningens kostnader och intäkter. Du informerar och stöttar avdelningens samtliga chefer och projektledare samt i viss mån övriga medarbetare kring ekonomiska frågor. Du ansvarar också för framtagandet och uppföljningen av den årliga handlingsplanen som omfattar viktiga mål och aktiviteter för det kommande året, inklusive riskbedömningar. Du deltar aktivt i avdelningens offertarbete. Arbetet utförs tillsammans med en avdelningsekonom och en ekonomiassistent vilka du arbetsleder. Du samverkar aktivt med Ekonomidirektören och andra controllers på FOI:s övriga avdelningar.

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp där vi gemensamt utvecklar avdelningens mål, strategier, processer och arbetssätt och följer upp vår verksamhet regelbundet.
Avdelningen CBRN-skydd och säkerhet består av drygt 140 medarbetare där våra forsknings- och utvecklingsprojekt årligen omsätter drygt 200 miljoner kronor. Vårt uppdrag är att bedriva forskning avseende skydd mot och hot från CBR-ämnen och kärnvapen och utgöra ett nationellt expertstöd vid händelser med dessa ämnen på såväl kort som lång sikt.

Din profil

Vi söker Dig som har ekonomisk universitetsutbildning och minst 5 års erfarenhet från ekonomisk styrning och budgetarbete. Du har intresse av samt erfarenhet från verksamhetsstyrning och internt budgetarbete.

I rollen ingår att hantera komplexa frågeställningar, kunna se hela bilden och samverka med flera andra funktioner och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker därför dig som har en god helhetssyn och lätt för att använda ett strategiskt arbetssätt. Du ska också ha en god problemlösande-och analytisk förmåga samt god förmåga att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du kan sätta siffror i ett sammanhang och förstå hur de påverkar helheten. Du har integritet, är kvalitetsmedveten och har förmåga att ta egna initiativ.

Du är bra på att arbeta självständigt såväl som att samarbeta med andra, i båda fallen med en god förmåga att driva frågeställningar och arbetsuppgifter i mål. Du drivs av att utveckla både dig själv och organisationen som du jobbar i samt de processer och arbetssätt som finns i verksamheten. Du är kommunikativ och har ett intresse av att förmedla en ekonomisk förståelse på ett tydligt och lättförståeligt sätt som säkerställer att budskapet når fram.

Det är meriterande med avancerade kunskaper i Excel samt Agresso. Det är också meriterande om du har erfarenhet av offertarbete samt relevant ­erfarenhet av att arbeta med ekonomi inom statliga myndigheter.

Vi erbjuder

Att arbeta på FOI innebär ett kreativt och omväxlande arbete där du samarbetar med andra inom projektet men även självständigt löser utmanande uppgifter. Hos oss får du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling så att du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Arbetsplatsen är förlagd till Umeå. FOI tillämpar individuell lönesättning.

För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till Avdelningschef Åsa Scott telefon telefon 090-106829 eller e-mail: asa.scott@foi.se. Fackliga företrädare är, Emelie Näslund Salomonsson, SACO-föreningen och, Eva Larsson OFR/S-ST, samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 191124. Märk din ansökan med Ref nr FOI-2019-352. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev

Dela på:

Län:

  • Västerbotten

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-24

Arbetsplats/placeringsort:

Umeå

Kontaktpersoner:

Anna Norlin

mob: +46 70-2373562

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Cementvägen 20 Umeå