FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Civilingenjör inom teknisk kemi

 

Vill du använda din kunskap, ditt engagemang och din erfarenhet till att skapa bättre förutsättningar för samhällets säkerhet och Sveriges försvar? Enheten för Energetiska material och modellering vid FOI söker dig som är civilingenjör inom teknisk kemi, kemiteknik eller liknande och som kan hjälpa oss att leverera högklassig forskning och utveckling till våra militära och civila uppdragsgivare och partners, i Sverige och utomlands.

Arbetsuppgifter

 I samband med den ökande illegala användningen av explosivämnen i samhället krävs mer forskning som syftar till att förhindra otillåten tillverkning, samt undersökning av dessa ämnens kemiska och fysikaliska egenskaper. Nu söker vi en medarbetare som kommer att arbeta med kemisk, termisk och fysikalisk analys av hemmagjorda explosivämnen, utveckling av polymerbaserade krut och sprängämnen samt effektiva framställningsmetoder för dessa. Enheten förfogar över utrustning för framställning och karaktärisering av explosiva material från gram till kilogram-mängder.

 Du kommer att ingå i en innovativ grupp som bedriver forskning, utveckling och testning av drivämnen, explosivämnen och pyroteknik åt försvars- och rymdindustrin i Sverige och åt länder eller institut som blivit godkänd av svenska regeringen. Arbetet bedrivs i projektform med både nationella och internationella uppdragsgivare. Redovisningen av resultaten görs i tekniska och vetenskapliga rapporter samt genom muntlig framställan av resultaten för våra uppdragsgivare eller på internationella konferenser.

Din profil

 Du ska vara civilingenjör inom teknisk kemi/polymerteknik eller motsvarande.

  • Du ska vara civilingenjör inom teknisk kemi/polymerteknik eller motsvarande.
  • Goda kunskaper i både tal och skrift på svenska och engelska

Arbetsuppgifterna är diversifierade och det är nödvändigt att du är tekniskt/kemiskt intresserad, nyfiken och villig av att arbeta inom ett brett område, från att stå på labb och ta fram explosivämnen till att sedan genomföra sprängförsök med dessa ute på skjutplats.

 Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl. Noggrannhet och säkerhetsmedvetenhet är avgörande egenskaper när man arbetar med farliga ämnen och något som vi lägger stor vikt vid. Kreativitet och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

FOI Grindsjön består av fyra enheter som tillsammans arbetar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.
Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.


FOI Grindsjön tillhör avdelningen Försvars- och säkerhetssystem. Läs gärna mer om avdelningen: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00. 00. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 22 november! 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-22

Arbetsplats/placeringsort:

Grindsjön

Kontaktpersoner:

Malin Kölhed

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista