FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Konstruktör och utvecklare inom elektronik, mekatronik

 Vi söker dig som kan massor om elektronik och mekatronik och som gillar att arbeta i varierande miljöer, från labbet, skogen till sjön eller under ytan. Enheten för Energetiska material och modellering vid FOI söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör inom maskinteknik, elektroteknik, tekniskfysik eller motsvarande. Du kommer främst att arbeta med teknik och elektronik inom tillämpningsområdena energilagring, detonik och framdrivning.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en innovativ och driven grupp som bedriver säkerhetsforskning på litiumjon-batterier åt försvaret, industrin och åt länder eller institut som blivit godkänd av svenska regeringen. Nu söker vi en medarbetare som kan stödja oss med elektronik-konstruktionslösningar, systemdesign och försöksuppställningar. Arbetsuppgifterna inkluderar allt från att bygga och löda kretskort till att designa mät- och loggsystem. Arbetet sträcker sig från att stödja forskningen inom extrema säkerhetstester av energilagringssystem, undervattensframdrivning till framdrivning i luften och detonik.

 Arbetet bedrivs i projektform, många gånger från idé till prototyp där du kommer kunna vara med hela vägen och göra alla möjliga saker. Vi är specialister på snabba energetiska förlopp men vi arbetar i alla tidsdomäner från pikosekunder till år.

Din profil

 Du bör vara högskoleingenjör eller civilingenjör inom maskinteknik, elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande.

  • Du har god förståelse för analog och digitalteknik samt har kunskap om olika elmotorer (AC/DC/servo/stepmotorer)
  • Du kan bygga och löda kretskort samt designa mät- och loggsystem.
  • Har du erfarenheter av busskommunikation, PLC, Labview eller motsvarande är det meriterande likaså erfarenhet av kraftelektronik.

 Arbetsuppgifterna är diversifierade och det är nödvändigt att du är tekniskt intresserad, nyfiken och villig av att arbeta inom ett brett område. Vi arbetar mycket internationellt så goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift är nödvändigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl. Kreativitet och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

FOI Grindsjön består av fyra enheter som tillsammans arbetar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.
Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.


FOI Grindsjön tillhör avdelningen Försvars- och säkerhetssystem. Läs gärna mer om avdelningen: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Camilla Andersson (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00. 00. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 november! 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-25

Arbetsplats/placeringsort:

Grindsjön

Kontaktpersoner:

Malin Kölhed

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista