FOI Försvarsanalys

FOI söker

Analytiker/forskare inom ekonomi med särskild inriktning Ryssland

FOI-PERS-2019-393

Vill du forska för en säkrare värld genom dina kunskaper om Ryssland och ekonomi?

Till FOI:s avdelning Försvarsanalys söker vi nu en analytiker/forskare inom området ekonomisk analys med särskild inritning Ryssland. FOI:s avdelning Försvarsanalys ger kvalificerat analys- och beslutsstöd genom att kombinera studier och direktstödjande verksamhet med forskning. Våra resultat ger viktiga bidrag för ett tryggare och säkrare samhälle. Avdelningen arbetar bland annat inom områden som totalförsvar, säkerhetspolitik, operationsanalys, försvarsekonomi och samhällets säkerhet.

Våra huvudsakliga uppdragsgivare är Regeringskansliet, Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt Försvarets Materielverk (FMV).

Arbetsuppgifter

Som analytiker/forskare inom ekonomi strukturerar och analyserar du komplexa frågeställningar kring resurser, processer och effekter, i syfte att stödja våra uppdragsgivares planerings- och beslutsprocesser. Arbetet utförs både självständigt och företrädesvis tillsammans med kollegor som forskar om och analyserar Ryssland. Avrapportering till uppdragsgivare och beslutsfattare sker vanligtvis såväl muntligt som skriftligt.

Din profil

Vi söker dig som lägst har en magisterexamen i företagsekonomi, nationalekonomi, industriell ekonomi, förvaltningsekonomi eller ekonomisk historia med inriktning på global ekonomi och kvantitativa metoder, kombinerat med ett påvisat intresse för försvars- och/eller säkerhetsfrågor. Du ska till detta ha minst 3 års erfarenhet av att analysera, strukturera och lösa komplexa frågeställningar och då helst i nära samverkan med uppdragsgivare. Vidare har du ett påvisat intresse för institutionell ekonomi och frågor som ligger i skärningspunkten mellan nationalekonomi och statsvetenskap. Du har intresse för Ryssland och helst erfarenhet av vistelser i landet i samband med studier eller arbete och du har även goda kunskaper i ryska språket såväl muntligt som skriftligt.

Det är meriterande om du har forskarutbildning eller en kombination av flera examina inom för avdelningen relevanta ämnesområden samt att du publicerat vetenskapliga arbeten eller andra rapporter med en utredande/analytisk ansats. Vidare är det också meriterande om du har erfarenheter av internationella samarbeten samt god kunskap om ekonomistyrning, försvarsindustri samt militärstrategiska frågor inom materiel-, logistik- och personalområdet.

Tjänsten ställer höga krav på dina personliga egenskaper. Förutom att du behöver passa in i beskrivningen ovan är det därför också avgörande att du har god analytisk förmåga och en uthållighet att arbeta på fokuserat tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du har god förmåga att arbeta självständigt men du arbetar också bra tillsammans med både kollegor och uppdragsgivare. Till detta ska du vara en god skribent och föredragshållare på såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista, men du kan tidvis komma att placeras i våra uppdragsgivares organisationer.

Du kommer att ingå i avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Christian Ifvarsson. Fackliga företrädare är Anders Tavemark (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås via telefon 08 – 55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Du ska vid behov vara beredd att krigsplaceras inom ramen för FOIs roll i totalförsvaret.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 1 december 2019. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-12-01

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Christian Ifvarsson

tfn: +46 08-55503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista