FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Registrator

Är du utbildad inom dokumenthantering och arkivkunskap och vill arbeta under ett år i en forskningsintensiv verksamhet? Nu söker vi dig som vill bidra i arbetet med oss på vår myndighet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med en registrator, dokumentcontrollers och en arkivarie som tillsammans arbetar med och utvecklar FOI:s dokumenthantering och informationsförvaltning.
Du ska i din roll i första hand hantera myndighetens offentliga handlingar. Tjänsten omfattar sedvanliga registratorsuppgifter som ansvar för postöppning, lottning, registrering, arkivering och utlämnande av vissa allmänna handlingar. Du ska också ge stöd och informera dina kollegor i frågor som rör FOI:s ärende- och dokumenthantering samt offentlighet och sekretess. Arbetsresor till våra andra orter Linköping, Umeå och Grindsjön förekommer. 

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning på dokumenthantering och arkivkunskap, eller dig som är diplomerad registrator alternativt har något års erfarenhet av att arbeta som registrator inom statlig verksamhet. Goda kunskaper i såväl engelska som svenska är ett krav. Dokumenterade kunskaper om de lagar och förordningar som styr dokumenthantering inom offentlig förvaltning, inklusive offentlighets- och sekretesslagstiftningen är också ett krav.

Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad och flexibel i ditt arbete. Arbetet kräver även att du är ansvarstagande och självgående. Som person är du kvalitetsmedveten och strukturerad. Eftersom vårt uttalade mål är att utveckla verksamheten är det viktigt att du trivs med och bidrar till ständiga förbättringar. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.  

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett år. Vi önskar en tillsättning snarast. Du kommer att ingå i juridikenheten och tillhöra avdelningen Forskningsstöd, läs gärna mer om vad vi gör här.  Juridikenheten är lokaliserad i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Eva Liljefors. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Mi Reinmann  (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 24  november 2019.

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Vikariat

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-24

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner:

Eva Liljefors

tfn: +46 855503000

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista