FOI Ledningssystem

FOI söker

Civilingenjör med inriktning mot elektroniksystem

FOI-PERS-2019-395

Har du intresse av att bidra till Sveriges säkerhet och försvar? Vill du arbeta med ny teknik och forskning i team med kunniga experter? Då har du nu chansen att bidra till FOI:s forskning inom radarsystem.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta med ny teknik i tillämpad forskning och utvecklas med oss på enheten för Radarsystem. Du kommer att arbeta hårdvarunära och som del i ett team få arbeta med att kravställa, utveckla, integrera och utvärdera olika radartyper och komponenter/delsystem i en radar. Du kommer även att planera, delta vid och utvärdera resultatet av labbmätningar, fältmätningar i realistisk miljö och radardemonstrationer. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på praktiskt arbete, men innehåller även teoretiska moment t.ex. vid analys av data från fältmätningar med radarsystem.

Du bygger kunskap och utvecklas i din yrkesroll genom att arbeta i olika forskningsprojekt. Beroende på intresse och kunskaper kommer du få möjlighet att arbeta med olika tekniker och system. Du kan på sikt även få andra arbetsuppgifter som innebär projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare.

Din profil

  • Du har en civilingenjör/masterexamen inom elektroteknik, elektronikdesign, datorteknik eller en examen inom ett annat område som FOI bedömer som motsvarande.
  • Du har kunskaper i elektronikdesign och elektrisk mätteknik inklusive RF-tillämpningar. 
  • Du har även goda kunskaper i minst ett av programmeringsspråken Matlab, C/C++, Java eller Python.
  • Kunskaper i hårdvarunära programmering (LabView, VHDL) är meriterande.
  • Inga förkunskaper om radar krävs, men erfarenhet av att arbeta med radarsystem är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller FMV är starkt meriterande.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du måste vara självgående, men också ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga, vara mål- och resultatorienterad samt måste kunna kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. För att trivas i vår miljö bör du vara intresserad av att arbeta med utveckling av ny teknik och med den nya teknikens möjligheter att stärka försvar och säkerhet i Sverige.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som är placerad i Linköping. Vi arbetar med radarsystem i spanings- och övervakningstillämpningar t.ex. arbetar vi med ny teknik för spaning med radar både på och mot drönare/UAS. Vidare arbetar vi med mätning och modellering av radarsignaturer. Den experimentella verksamheten är en mycket viktig del i vår forskning. Vi utför fältförsök och har unika mätplatser såväl inomhus som utomhus som används i vår omfattande test- och försöksverksamhet.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 013 – 37 80 00

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras
före anställning enligt säkerhetsskyddslagen. Du ska vid behov vara beredd att krigsplaceras inom ramen för FOIs roll i totalförsvaret.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast 24 november 2019.

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-11-24

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Fredrik Lantz

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping