FOI Ledningssystem

FOI söker

Civilingenjör/teknisk doktor för algoritmutveckling i komplexa radiosystem

Vill du arbeta med utveckling av avancerade funktioner och system i tekniskt utmanande tillämpningar för att stärka Sveriges försvar?

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett eller flera av våra utvecklingsprojekt där dina arbetsuppgifter kommer att omfatta forskning och teknikutveckling av metoder och algoritmer. Mer specifikt vill vi att du använder dina kunskaper för att utveckla signalspanings- och störmetoder samt analysfunktioner.

Ditt arbete sker huvudsakligen i Matlab med fokus på att utveckla algoritmer för att analysera radiosignaler. Efter inledande algoritmutveckling färdigställts i Matlab kommer ofta samma algoritm att testas i en realistisk miljö.

Tillsammans i en lärande arbetsmiljö växer både du som person och vi som organisation. Arbetsuppgifterna är omväxlande med stor frihet och eget ansvar och stora möjligheter att påverka hur uppgifterna ska lösas. Du får möjligheten att följa din idé från första dagen tills den testas i verkligheten, alltid nära tekniken.

Du blir en del av vår verksamhet där vi tillsammans stärker Sveriges militära förmåga genom att utveckla nya tekniska system för signalspaning mot och störning av en motståndares radiosystem. Genom innovativ tillämpad forskning bidrar du till att utveckla nya system tillsammans med kreativa arbetskamrater. Vi gör det som ingen annan gör!

Din profil

Vi söker dig som har:

  • en civilingenjörs-/masterexamen eller är teknisk doktor med kunskap inom algoritmutveckling eller motsvarande
  • grundexamen inom t ex Teknisk Fysik, Elektroteknik, Elektronikdesign, Datateknik eller annat område som FOI bedömer som motsvarande
  • goda kunskaper inom algoritmutveckling i Matlab
  • brett tekniskt intresse och vilja att se detaljerna i helheten

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper inom något av områdena: signalbehandling, modellering och simulering, digital radiokommunikation, stokastiska processer, mjukvaruutveckling eller projektledning
  • arbetat med algoritmutveckling både på algoritmnivå i Matlab och kanske även i C++. kombinationen av algoritmutveckling och erfarenheten av att implementera i C++ är särskilt meriterande men inget krav
  • meriter som kombinerar algoritmutveckling och radiosignaler

Som person behöver du vara självgående, analytisk och strukturerad med god förmåga till samarbete för att fungera väl i vår organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina teknisk/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan.

Vi erbjuder balans mellan arbete, fritid och tid för familjen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radiosystem som är del av avdelningen för Ledningssystem. Tjänsten är placerad i Linköping.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Johan Falk. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 013 – 37 80 00

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen. Du ska vid behov vara beredd att krigsplaceras inom ramen för FOIs roll i totalförsvaret.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast 12 januari 2020.

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-01-12

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Johan Falk

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping