FOI Försvars och Säkerhetssystem

FOI söker

Verkstadstekniker

Ref: FOI-PERS-2019-503

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som verkstadstekniker och huvudsakligen stödja den experimentella verksamheten i våra forskningsprojekt. I arbetet ingår att genomföra materialbearbetning (av metalliska, polymera, komposit och keramiska material), att genomföra prototyptillverkning i form av enstycks och korta serier och att efterbehandla tillverkade detaljer. Arbetsuppgifterna omfattar även att lägga ut arbeten på underleverantörer. Exempelvis att sammanställa konstruktions och tillverkningsunderlag, begära in anbud, utvärdera, lägga beställningar, följa upp leveranser kvalitetsmässigt. Uppgifterna kan innebära att snabbt assistera i en akut fråga men kan också innebära långsiktiga arbeten med gott om tid för planering och fördjupning. Det kan bli aktuellt att delta i planering av och deltagande i försök i skärgårdsmiljö samt på andra sätt stödja försöksverksamheten exempelvis genom att ta ansvar för lokaler och försöksutrustning.

Din profil

Du har en teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande, med relevant kompetens inom området verkstadsteknik, gärna med inriktning finmekanik. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av att tillverka detaljer i både manuella och CNC-styrda verktygsmaskiner. Vi ser även att du har utbildning och erfarenheter inom konstruktionsritningar med syfte att kunna lägga ut tillverkning på entreprenad. Det är meriterande om jobbat med heta arbeten. Dessutom är det önskvärt om du har erfarenhet från systematiskt arbetsmiljöarbete. Om du har arbetat vid myndighet eller företag inom försvars- och säkerhetssektorn ser vi det som en merit. Du har körkort med minst behörighet B.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att det är viktigt att du har lätt för att samarbeta, gillar problemlösning och är kreativ. Andra personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du är lyhörd, ordningsam och noggrann. Du har även förmåga att jobba självständigt och tar ansvar för att den överenskomna uppgiften genomförs.

Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Du kommer att ingå i avdelningen för Försvars- och Säkerhetssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Anders Tavemark (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås via telefon 08 -55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 3 februari 2020.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-02-03

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Alex Cederholm

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista