FOI Försvarsanalys

FOI söker

Chef till enheten Operationer och insatser

FOI-2020-226

Har du erfarenhet av att leda personal och verksamhet? Har du erfarenhet av arbete inom försvars- och säkerhetssektorn och vill arbeta i en verksamhet där det pågår spännande forskning och utveckling för samhällets säkerhet? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för långsiktig utveckling av verksamheten inom enheten och att utveckla visioner och mål för densamma. Du har även ansvar för utveckling av kompetensen hos enhetens ca 25 medarbetare så att den motsvarar långsiktigt förväntade behov. Du har också ett delegerat arbetsmiljöansvar för verksamheten inom enheten. 

I rollen som enhetschef ingår personalledning, resursplanering, dialog med uppdragsgivare, uppföljningsansvar för projektverksamheten, rekrytering, samt operativ verksamhet såsom granskning och godkännande av skriftlig dokumentation. Vidare genomför du utvecklingssamtal och lönesamtal med dina medarbetare. Då en stor del av enhetens medarbetare är utplacerade hos externa uppdragsgivare på såväl korta som långa uppdrag innebär arbetet även att leda medarbetare på distans.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga enhetschefer på avdelningen. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga enhetschefer utvecklar avdelningens verksamhet.

Enheten operationer och insatser är en av sju enheter på avdelningen Försvarsanalys. Vid enheten bedrivs forskning och analysarbete till stöd för både militära och civila insatser, såväl internationellt som inom Sveriges gränser. Enheten bidrar till Försvarsmaktens operativa förmåga genom att ha operationsanalytiker utplacerade i Försvarsmakten och genom att för såväl Regeringskansliet som Försvarsmakten och andra myndigheter utvärdera genomförda insatser. Avdelningen Försvarsanalys forskar bland annat inom områdena säkerhetspolitik, försvarsekonomi, militär operationsanalys, krisberedskap och civilt försvar och är lokaliserad i Kista. Läs gärna mer om avdelningen Försvarsanalys på www.foi.se.

Din profil

Vi söker dig med relevant akademisk examen på minst mastersnivå. Det är meriterande om du är disputerad inom relevant område. Vi ser att du har erfarenhet av arbete vid statlig myndighet inom försvars- och säkerhetssektorn. Vidare har du minst två års erfarenhet som första linjens chef med personalansvar i verksamhet inom forskning och utveckling. Det är meriterande om du har chefserfarenhet från försvars- och säkerhetssektorn. Erfarenhet av arbete vid FOI är också meriterande.

För att lyckas i rollen som enhetschef är det viktigt att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att nå överenskomna resultat. Som person har du en stor personlig mognad och är en god förebild för andra. Vi ser att du har god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tillför med ditt ledarskap ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv. Vidare är du en god arbetsgivarföreträdare och kommunicerar dina budskap på ett tydligt sätt, påminner och följer upp. Som person är du strukturerad med god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett gott omdöme, förmåga att prioritera och att självständigt fatta beslut. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om förordnandet är du välkommen att kontakta avdelningschef Lars Höstbeck eller HR-specialist Petra Dimadis. Fackliga företrädare är Anders Tavemark (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Intervjuer till tjänsten kan komma att ske löpande.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 23 februari 2020.

#LI-DA1

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-02-23

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Lars Höstbeck

Petra Dimadis

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista