FOI Försvarsanalys

FOI söker

Säkerhetspolitisk analytiker med inriktning Kina

FOI:s avdelning Försvarsanalys söker nu en säkerhetspolitisk analytiker med inriktning mot Kina. Har du magisterexamen inom t ex statsvetenskap samt goda kunskaper om Kina och militära frågor? Då kanske just du blir vår nya kollega.

FOI:s avdelning Försvarsanalys ger kvalificerat analys- och beslutsstöd genom att kombinera studier och direktstödjande verksamhet med forskning. Våra resultat ger viktiga bidrag för ett tryggare och säkrare samhälle. Avdelningen arbetar bland annat inom områden som säkerhetspolitik, operationsanalys och strategisk planering, försvarsekonomi, krisberedskap och civilt försvar. Läs mer om avdelningen Försvarsanalys här: https://foi.se/om-foi/organisation/avdelningar/forsvarsanalys.html

Arbetsuppgifter

Som analytiker/forskare vid enheten för säkerhetspolitik bedriver du tillämpad forskning, analys och studier på olika uppdragsgivares beställning. Enhetens största uppdragsgivare är Försvarsdepartementet, men studier genomförs även på uppdrag av Utrikesdepartementet, Försvarsmakten och andra aktörer inom det svenska totalförsvarets ram. Studierna genomförs på vetenskaplig grund och har policyrelevant inriktning. Tjänsten omfattar studieresor.

Din profil

Du har minst akademisk examen inom t ex statsvetenskap eller annan samhällsvetenskaplig disciplin med säkerhetspolitisk relevans. Det är meriterande om du har magisterexamen eller högre. Därtill har du goda kunskaper om Kina, gärna ur en försvarspolitisk och militär synvinkel. Du har dessutom goda kunskaper i kinesiska.

Som person har du mycket god analytisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra, arbetar väl i grupp och besitter en god kommunikativ förmåga. Din förmåga att skriva rapporter på såväl svenska som engelska är mycket god. Du är van att tala inför publik och rapportera resultat i föredragsform. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska vara jämställd och ha en god arbetsmiljö. Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Läs mer om våra villkor och förmåner på vår hemsida https://www.foi.se/jobba-hos-oss/vi-erbjuder-dig.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mike Winnerstig. Fackliga företrädare är Riitta Räty (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras vilket kan innebära att du är skyldig att tjänstgöra vid FOI om regeringen beslutar om höjd beredskap och så kallad allmän tjänsteplikt. Om du redan är krigsplacerad någon annanstans kan den krigsplaceringen komma att kvarstå.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 april 2020.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-04-13

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Mike Winnerstig

tfn: +46 08-5550300

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista