FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

IT-säkerhetsexpert som vill stärka Sveriges totalförsvar

Vill du vara med och stärka totalförsvaret genom att utveckla Sveriges förmåga i cybermiljön?

Enheten Informationssäkerhet och IT-arkitektur på FOI är en av Sveriges största forskargrupper inom informations- och cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges totala cyberförsvarsförmåga samtidigt som det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att påverka såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella såväl som framtida utmaningar inom informations- och cybersäkerhet och har en av Europas största cyberanläggningar (CRATE, www.foi.se/crate) för experiment, tester, utbildning, träning och övning.

Mer information om vår forskningsverksamhet finns på https://www.foi.se/informationssakerhet

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Hos oss får du arbeta med analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot, exempelvis genom att utföra försök i vår cyberanläggning (CRATE) eller genom att studera aktuella teknikområden. Du får också bidra till att lösa konkreta IT-säkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare, exempelvis genom att vara med och analysera deras IT-säkerhetsåtgärder. Andra möjliga arbetsuppgifter inkluderar att utveckla och genomföra utbildning, träning och övning kopplad till cyberförsvar, vilket kan inkludera både att bygga upp övningsmoduler i CRATE och att föreläsa i klassrum. Arbetsuppgifterna ger dig stora möjligheter till personlig utveckling inom området.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet i produktutveckling eller i interna IT-system eller styrsystem. Du har en civilingenjörsexamen eller masterexamen inom ett område som datateknik, datorteknik eller kompetens som FOI bedömer motsvarande. Som person är du kreativ, självgående och prestationsorienterad samt har god samarbetsförmåga och problemlösande analysförmåga. Du behöver kunna utrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kunskap och praktisk erfarenhet inom följande är meriterande:

• Nätverkskonfiguration, nätverksarkitektur och nätverkssäkerhet

• Klient- och serverinfrastruktur med fokus på säkerhet

• Programmeringsspråk, som C++, Java och Python

• Informationssäkerhetsarkitektur och skyddsmekanismer

• IT-säkerhetsskydd

• Penetrationstester

• Risk- och sårbarhetsanalyser

• Utbildning och föreläsningar

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Informationssäkerhet och IT-arkitektur som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping, läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner,  läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 9 augusti 2020!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsingenjör Tommy Gustafsson. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-08-09

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Jonas Hallberg

tfn: +46 13-37 80 00

Tommy Gustafsson

tfn: +46 13 37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping