FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Teknik- och kemiintresserad ingenjör eller tekniker

 

Vill du använda din kunskap, ditt engagemang och din erfarenhet till att skapa bättre förutsättningar för samhällets säkerhet och Sveriges försvar? Enheten för Energetiska material och modellering vid FOI söker dig som har erfarenhet av mekanisk bearbetning av material, som plast eller gummi, och har  ett intresse för kemiteknik. 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker en medarbetare som ska arbeta med mekanisk bearbetning av krut och sprängämnen. Det innebär exempelvis fjärrstyrd svarvning, fräsning och sågning. Du kommer också att arbeta med malning av kemikalier, gjutning och pressning av krut och sprängämnen (även dessa arbetsmoment sker oftast fjärrstyrt) samt utveckling av dessa  tillverkningsmetoder. Enheten förfogar över utrustning för framställning, bearbetning och undersökning av explosiva material från gram till kilogram-mängder.

Du kommer att ingå i en innovativ grupp som bedriver forskning, utveckling och testning av drivämnen, sprängämnen och pyroteknik åt försvars- och rymdindustrin i Sverige. Arbetet bedrivs i projektform med både nationella och internationella uppdragsgivare. Redovisningen av resultaten görs i tekniska och vetenskapliga rapporter samt genom muntlig framställan av resultaten för våra uppdragsgivare eller på internationella konferenser.

 Har du den kompetensprofil vi behöver?

  • Du ska vara gymnasie-, högskoleingenjör eller motsvarande med erfarenhet av mekanisk bearbetning såsom svarvning, fräsning och sågning. Vi arbetar främst med mjuka och hårda  energetiska material. 

  • Du ska ha ett intresse för teknik och kemi.

  • B-körkort.

Vi arbetar i flera projekt åt olika uppdragsgivare parallellt vilket gör att arbetsuppgifterna är diversifierade. Det är därför nödvändigt att du är nyfiken och villig av att arbeta inom ett brett område. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl. Noggrannhet och säkerhetsmedvetenhet är avgörande egenskaper när man arbetar med farliga ämnen och något som vi lägger stor vikt vid. Kreativitet och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Enheten för Energetiska material och modellering är en av fyra enheter belägna vid Grindsjön, c:a 4 mil från Stockholm vid Södertörn. Tillsammans med sex enheter i Kista bildar de avdelningen för Försvars- och säkerhetssystem. Enheten verkar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.  Till arbetsplatsen finns SL-bussförbindelser med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Läs gärna mer om avdelningen: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner,  läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 10 augusti! 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Carina Eldsäter (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00. 00. 

Då anställningen är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § Säkerhetsskyddslagen. 

Dela på:

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-08-10

Tillträde:

Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:

Grindsjön

Kontaktpersoner:

Malin Kölhed

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista