FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Ekonomiassistent

Har du några års erfarenhet av rollen som ekonomiassistent? Trivs du med att arbeta både självständigt och i team? Vill du arbeta på en arbetsplats där det pågår spännande projekt inom försvar och säkerhet? Då kan FOI vara något för dig.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som ekonomiassistent ansvarar du för att hantera leverantörsfakturor i det elektroniska fakturaflödet samt att registrera manuella utbetalningar. Du hanterar, upprättar och skickar kundfakturor både självständigt och i tät dialog med avdelningens ekonom. Ditt team ansvarar tillsammans för att underhålla vårt kund- och leverantörsregister samt för att genomföra det utredningsarbete som krävs inom leverantörsreskontra. Tillsammans med kollegorna på sektionen ansvarar du för att uppdatera myndighetens anläggningsregister. Rollen innebär ett stort antal kontakter både  internt till kollegor på FOI men även med myndighetens leverantörer.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med inriktning mot ekonomi. Du har minst tre års erfarenhet från arbete med fakturahantering samt kund- och leverantörsfakturor. Du arbetar idag med elektroniska fakturor och det är meriterande med erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 Business World. Det krävs att du är en van användare av MS Office. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Du trivs att arbeta självständigt och driver och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du arbetar noggrant och strukturerat för att säkerställa en god kvalitet. För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du är serviceinriktad och lyhörd samt samarbetar och bidrar till teamets utveckling. I urvalsprocessen kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i sektion Redovisning som består av fem personer och som organisatoriskt tillhör enhet Inköp på avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 mars!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Kicki Tuomiranta. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (SACO) och Mi Reinmann (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-03-07

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Kicki Tuomiranta

tfn: +46 855503000

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista