FOI Totalförsvarets Forskningsinstitut

FOI söker:

Erfaren HR-generalist

Har du bred erfarenhet inom HR och vill arbeta med att ge ett verksamhetsnära HR-stöd? Trivs du med att ge stöd till chefer i arbetsgivarfrågor? Vill du dessutom arbeta med engagerade kollegor på en arbetsplats där det pågår spännande projekt inom försvars- och säkerhetsområdet? Då kan FOI vara intressant för dig.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som HR-generalist på FOI arbetar du brett över hela HR-området, från det operativa och administrativa till det mer strategiskt utvecklande. Genom ett konsultativt förhållningssätt ger du ett verksamhetsnära stöd i alla förekommande arbetsgivarfrågor till en av våra avdelningar inom myndigheten. Inom ramen för uppdraget arbetar du med rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljö och rehabilitering samt lönebildning, arbetsrätt och avtalsfrågor. Tillsammans med dina kollegor tar du fram styr- och stöddokument inom HR-området för att ge stöd till våra chefer i alla förekommande arbetsgivarfrågor. Du rapporterar till personalchef.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har akademisk examen inom personalområdet eller motsvarande utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Du har aktuell flerårig erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i en konsultativ HR-roll. Du har även aktuell erfarenhet av att vara ett operativt chefs- eller ledarstöd inom statlig verksamhet. För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du har erfarenhet av att utveckla och införa nya rutiner för HR-processer. Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av arbete med lönebildning och arbetsrätt inom staten samt kompetens- och ledarutvecklingsfrågor.

Som person har du mycket god förmåga att samarbeta och har lätt för att skapa relationer och att bygga förtroende. Du är en prestigelös, trygg och lyhörd person med stor integritet och personlig mognad. Du bidrar med ett strategiskt tänk, goda resultat och är uthållig i ditt arbete. För att lyckas i arbetet krävs att du är strukturerad och trivs med att prioritera arbetet på ett effektivt sätt eftersom du arbetar i många parallella processer och aktiviteter samtidigt. För dig är det naturligt att sätta upp och hålla tidsramar. Du är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera och behärskar svenska väl i tal och skrift. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som arbetar för ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten personal som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Personalenheten består av cirka 17 medarbetare som är placerade i Kista, Linköping och Umeå. Resor förekommer i tjänsten. Läs gärna mer om vad vi gör på avdelningen Forskningsstöd: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html  

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 april!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Personalchef Camilla Stenemyr. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Mi Reinmann (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-04-25

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Camilla Stenemyr

tfn: +46 855503000

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista