FOI Vapen, skydd och säkerhet

Erfaren och driven forskare för värdering av verkan och sårbarhet

Har du ett genuint intresse för teknik och vetenskap som du vill tillämpa på försvarsfrågor? Vill du använda din kunskap till att adressera komplexa frågeställningar kopplat till verkan, risk och sårbarhet?  Då är det här ett jobb för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Värdering av vapenverkan, sårbarhet och risk efterfrågas i allt större utsträckning av våra huvuduppdragsgivare och är en viktig pusselbit i den långsiktiga inriktningen av svensk försvarsförmåga. Kunskap om verkansfenomen kopplat till vapen, explosivämnen och skydd omsätts genom värdering till förståelse för militära plattformars sårbarhet och vår förmåga till bekämpning av dessa. En ökande efterfrågan medför att vi behöver utöka vår samverkan nationellt och internationellt, utöka vår forskningshöjd och bredda vårt perspektiv och vårt metodunderlag.

Du kommer att både tillämpa och utveckla olika metoder och modeller. Exakt vilka frågeställningar du arbetar med kommer att variera över tid beroende på vilka uppdrag du arbetar i. En annan viktig del i ditt arbete är att samverka med andra inom FOI för att säkerställa våra leveranser till våra uppdragsgivare. Med tiden förväntas du anta en projektledarroll inom verksamheten och därmed vara en viktig länk i både den interna och externa samverkan. Du förväntas också ta en aktiv och ledande roll i att utveckla verksamheten med lyhördhet för våra uppdragsgivares behov.

Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsmakten och Försvarets materielverk. Vi ser även en framtid med ett utökat internationellt samarbete, t.ex. inom Europeiska forskningsprogram, som kommer att ge dig möjlighet att verka och växa i en global kontext.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som är disputerad inom naturvetenskaplig eller teknisk disciplin. Du har god teknisk förståelse för olika plattformar såsom fordon, fartyg, flygplan och soldater samt erfarenhet av statistisk analys. Det är meriterande om du har erfarenhet av relevanta beräkningsmodeller. 

Förutom att passa in i ovan angivna beskrivning samarbetar du bra med såväl kollegor som uppdragsgivare och andra intressenter. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Dessutom ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet med hela verksamhetens bästa i beaktande. Du är en initiativtagande person som startar upp aktiviteter och uppnår resultat. Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 april!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-04-25

Arbetsplats/placeringsort:

Grindsjön

Kontaktpersoner:

Anna Pettersson

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olof Arrhenius väg 31 Norra Sorunda