FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskare/analytiker supply chain management

Har du ett brinnande intresse för supply chain management? Vill du arbeta med intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som bidrar till samhällets funktion och utveckling inom försvar och säkerhet? Då kan du vara vår nya medarbetare!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Huvudsakligt fokus för en analytiker med inriktning supply chain management ligger inom områdena strategisk materielförsörjning och logistik inom totalförsvaret. Som analytiker strukturerar och analyserar du frågeställningar som är kopplade till totalförsvarets resurser, processer och resultat i syfte att utarbeta beslutsunderlag som förbättrar dessa verksamheter. Arbetet utförs tillsammans med kollegor och i förekommande fall med uppdragsgivare med hjälp av i huvudsak logistiska teorier och metoder. Vi arbetar inom en stor bredd av områden och dessa utvecklas och förändras över tiden.

En stor del av arbetet sker i projektform med arbetsgrupper vid FOI eller hos uppdragsgivarna. I perioder kan du komma att vara utplacerad på hel- eller deltid, t.ex. i våra operationsanalytiska grupper i Försvarsmakten, i Regeringskansliet eller i MSB. Uppgifterna innebär inte sällan att snabbt kunna ta fram ett underlag i en akut fråga för uppdragsgivaren, men kan också innebära långsiktiga arbeten med gott om tid för fördjupning och reflektion. Uppgifterna ställer höga krav på förmåga att lösa komplexa problem, ett tvärvetenskapligt synsätt med integrering av metod- och sakkunskap från olika områden, samt förmåga att samverka nära uppdragsgivarna såväl som med andra aktörer. Då vårt arbete styrs av uppdragsgivarnas behov är det av stor vikt att i tid leverera användbara resultat. Som analytiker kan du komma att arbeta i flera projekt parallellt och kan ha rollen som projektledare i vissa av dem och som projektdeltagare i andra. I arbetsuppgifterna ingår också att leda seminarier/workshops, att genomföra intervjuer samt att presentera studieresultat inför åhörare.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har akademisk examen motsvarande minst master- eller magisterexamen med inriktning mot supply chain managment eller logistik. Alternativt minst master- eller magisterexamen inom annan inriktning men med minst tre års erfarenhet av forskning, utredningar eller analysarbete inom området supply chain management/logistik. Vidare har du god förmåga till framställning i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har forskarutbildning och/eller en kombination av olika examina då vi arbetar tvärvetenskapligt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett tvärvetenskapligt arbetssätt med integrering av metod- och sakkunskap från olika områden. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att leda och driva arbeten i projektform. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet likväl som erfarenhet av arbete inom försvars- och säkerhetssektorn eller om du på annat sätt kan påvisa goda kunskaper om och intresse för totalförsvarsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förutom att passa in i beskrivningen ovan är du en lagspelare med god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som uppdragsgivare. Du har mycket god analytisk förmåga och kan analysera och dra slutsatser av komplexa skeenden samt såväl numeriska som språkliga underlag inom både längre och snävare tidsramar. Du är självgående och tar ansvar för ditt arbete som du effektivt driver vidare genom ett strukturerat arbetssätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du god förmåga att anpassa dig till nya roller och omständigheter och du ser möjligheter i förändringar. Du har även en hög grad av uthållighet och arbetar på fokuserat även vid bakslag tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis det civila och militära försvaret, samt Sveriges krisberedskap Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Försvarsekonomi som tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska där du tydligt beskriver hur du motsvarar den kompetensprofil vi söker. Skicka din ansökan via ansökningsknappen senast den 16 maj 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Strömgren, enhetschef Försvarsekonomi. Fackliga företrädare är Anders Tavemark (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-05-16

Tillträde:

Enlig överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Anders Strömgren

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista