FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Tekniker till skjutfältservice

Har du ett genuint intresse för teknik och är en person som inte tvekar att hugga i? Tycker du om att arbeta tillsammans med andra och lockas av att arbeta med experimentell forskningsverksamhet? Då är det här ett jobb för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer stödja den experimentella verksamheten vid Grindsjön. I arbetet ingår bland annat att samverka med försöksledare i konstruktion- och genomförandefas av experiment, att bistå med explosivämneshantering under försök, att bygga upp skjutmål och försöksuppställningar samt röja upp efter försök. Det kan även ingå att framföra tunga fordon på land samt båtar till havs. Uppgifterna är varierande med både snabba beslut och mer långsiktiga arbeten med gott om tid för planering.

Du kommer i första hand arbeta på vår anläggning i Grindsjön, men en del försöksverksamhet utförs på annan ort och det förekommer därför resor i tjänsten. Våra försök på annan ort kan vara allt från enstaka dagar till sammanhängande perioder i upp till några veckor.  

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du är teknikintresserad och har en teknisk gymnasieutbildning med relevanta kunskaper om, och flerårig erfarenhet av, områdena byggteknik, anläggningsteknik eller liknande. Du har också B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete vid myndighet eller företag inom försvars- och säkerhetssektorn. Det är också meriterande om du har jobbat med heta arbeten, snickeri och har genomgått ADR-förarutbildning, hjullastarutbildning eller utbildning för motviktstruck. Kunskap om hur du hanterar explosivämnen är också ett plus. Erfarenhet av experimentellt arbete är särskilt meriterande då du i ditt arbete kommer att ha en serviceinriktad roll av varierande teknisk komplexitet.

För att lyckas i rollen är du en person som trivs med att arbeta i en stödjande roll tillsammans med andra. Du är trygg i dig själv som person och ser lösningar när det behövs. Du är också självgående med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Skydd och verkan som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 16 maj!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Thomas Öst. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-05-16

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Grindsjön

Kontaktpersoner:

Thomas Öst

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olof Arrhenius väg 31 Norra Sorunda