FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Organisk kemist vid enheten för kemiska ämnen

FOI-PERS-2021-154

Är du en forskare som vill bidra med din kompetens i en grupp som är med och utvecklar Sveriges skyddsförmåga mot kemiska, biologiska och radioaktiva ämnen? Är du intresserad av att arbeta med frågor som är viktiga för totalförsvaret och för hela samhället? Då kan det här jobbet vara rätt för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som organisk kemist på enheten för kemiska ämnen kommer du att arbeta med forskning och utveckling inom en rad olika områden där din expertis inom organisk kemi efterfrågas. Arbetet omfattar främst forskning kring kemiska vapen till stöd för Sveriges totalförsvar, men kan även innebära uppdrag till privata aktörer. Exempel på arbetsuppgifter är laboratoriearbete, utvärdering av nya kemiska tekniker, rapportskrivande, utredningar och skrivande av forskningsansökningar, samt stöd med organkemisk kompetens och kunskap om kemiska ämnen till andra verksamheter på FOI.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har en forskarutbildning inom organisk kemi med inriktning mot fysikalisk-organisk kemi, samt dokumenterad erfarenhet av laborativt arbete och syntes av organiska molekyler. Du har god erfarenhet av kemiska analysmetoder såsom NMR och masspektrometri, och är väl förtrogen med olika upparbetningsmetoder. Dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig presentation och dokumentation i skriftlig och muntlig form är ett krav, och du behärskar svenska och engelska både muntligt och skriftligt. Du har även tidigare erfarenhet av arbete med toxiska substanser, vana vid arbete med småskaliga syntesmetoder samt viss kunskap om materialkemi.

Du arbetar självständigt, metodiskt och noggrant samt förstår vikten av en effektiv kommunikation och samverkan med kollegor; både inom och utom organisationen. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, samt är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Att ta ansvar för dina uppgifter, strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare för att arbeta effektivt och hålla uppsatta tidsramar är en självklarhet för dig.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor, och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden. 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:

https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Du kommer att ingå i enheten för kemiska ämnen som tillhör avdelningen CBRN-skydd och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning, eventuellt med sex månaders provanställning, och du kommer vara lokaliserad i Umeå. Läs gärna mer om CBRN-skydd och säkerhet:

CBRN-skydd och säkerhet - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 maj 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per Lind. Fackliga företrädare är Emelie Näslund Salomonsson (SACO) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten. Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

 

Dela på:

Län:

  • Västerbotten

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-05-07

Tillträde:

Snarast

Arbetsplats/placeringsort:

Umeå

Kontaktpersoner:

Per Lind

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Cementvägen 20 90182 Umeå