FOI Ledningssystem

FOI söker

Sommarjobbare för modellkonvertering

Refnr: FOI-PERS-2021-143

Vill du jobba med konvertering av 3D-modeller och få chansen att sommarjobba på en myndighet? 

FOI behöver under sommaren hjälp att konvertera gamla 3D-modeller till nya 3D-format. Vi har ett flertal 3D-modeller som utvecklats med 3D Studio Max och exporterats till DirectX-format för användning vid simuleringar av telekrigscenarion. DirectX-formatet är numera nedlagt så ett urval av våra gamla modeller ska konverteras till nya format. Vid konvertering kommer med stor sannolikhet fel i modellerna att hittas som behöver korrigeras. Ett mindre antal 3D-modeller kan bli aktuella att nyutveckla. Arbetet ska dokumenteras på svenska.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du ska ha kunskap i och erfarenhet av 3D-modellering i Blender samt erfarenhet i textureditering med Affinity Photo/Designer. Det är meriterande med erfarenhet av 3D Studio Max samt modellkonvertering med Polytrans.

Du ska vara högskole-/universitetsstudent med inriktning mot teknikstudier.

För arbetet krävs att du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och har ett öga för detaljer. Du är resultatinriktad och kan dokumentera genomfört arbete på svenska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en timanställning under perioden juni till augusti och omfattar sex veckors heltidsanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 9 maj 2021.

För mer information om sommarjobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Mattias Verona. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-378000.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

#LI-DNI

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Visstidsanställning

Anställningsgrad:

Visstidsanställning

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-05-09

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Mattias Verona

tfn: +46 13 37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping