FOI Ledningssystem

FOI söker

Sommarjobbare för Radarsignaturmätningar

Vill du jobba med radarmätningar och få chansen att sommarjobba på en myndighet?

Under sommarperioden planerar vi att utföra relativt omfattande radarsignaturmätningar. Mätningarna som ska utföras gäller ett flertal fordon och olika typer av vegetation. Vid mätningarna krävs det personal för att hantera såväl mätsystem som mätobjekt. Vid mätningarna behöver man skifta från kalibreringsmål till fordon som konfigureras på olika sätt. Mätningar på vegetation kommer att ske genom att vegetation byggs upp på en scen och mätningar i naturen. En ytterligare uppgift är att vara praktisk handräckning samt att utföra enklare mätdataanalys.

Har du den kompetensprofil vi behöver?  

Du är civilingenjörsstudent med inriktning F eller Y i årskurs tre eller högre.

Du ska ha kunskap i och erfarenhet av programmering i Matlab och kunskaper i mätteknik.

För arbetet krävs att du ska kunna arbeta självständigt efter övergripande instruktioner samt ha ett praktiskt handlag. Du kan dokumentera genomfört arbete på svenska. Du ska även ha B-körkort.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Du anställs vid behov på timmar under perioden juli till oktober och det omfattar ca 4 veckors heltidsanställning. Arbetet utförs i Linköping.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 20 juni 2021.

För mer information om sommarjobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Lantz på 013-378000.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Ref nr:FOI-PERS-2021-223  

 

#LI-DNI

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Visstidsanställning

Anställningsgrad:

Visstidsanställning

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-06-20

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping