FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskningsingenjör/forskare inom hydrodynamik

Hur kan beräkningar inom hydrodynamik bistå svenskt försvar, samhälle och miljö? Vi på FOI arbetar med forskning för en säkrare värld. Vill du bidra med din kompetens? Nu söker vi en forskare med inriktning mot beräkningsbaserad strömningsmekanik.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
I din roll kommer du att ingå i en grupp som huvudsakligen arbetar med forskning och teknikutveckling inom beräkningsbaserad strömningsmekanik (CFD) och klassisk hydromekanik. Mycket nära och integrerat samarbete sker också med en rad andra forskningsområden inom undervattensteknik och andra delar vid FOI, främst tillämpad hydroakustik, sonarteknik, mätteknik och -metodik samt taktiska stödsystem. Kunskapen används för att stödja Försvarsmakten och Försvarets materielverk i arbetet med att förbättra dagens och utveckla morgondagens system för yt- och undervattensstrid samt bistå vid utveckling av taktik och utbildning av förband.

Verksamheten bedrivs i projektform där såväl samarbete i grupp som självständigt arbete förekommer. Som medarbetare förväntas du att nå uppsatta mål inom given tidsram med relevant kvalité. Vi samverkar med olika nationella och internationella forskningsorganisationer, kortare och längre resor förekommer. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Kista men även inom övriga Sverige samt hos våra utländska partners.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du ska minst ha civilingenjörsexamen eller motsvarande inom områden som fysik, mekanik eller farkostteknik med inriktning på strömningsmekanik. Det är meriterande med några års erfarenhet av arbete med strömningsmekaniska simuleringar gärna inom marina tillämpningar. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från verifiering och validering av beräkningar och simuleringar.

Du ska ha ett drivande sätt och kunna ta, och agera efter egna initiativ och idéer samt ha god förmåga att omsätta dina idéer i praktiska lösningar. Som person är du mål- och resultatorienterad. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Du ska ha lätt att förmedla din kunskap till andra, både kollegor som uppdragsgivare. Vidare ska du ha lätt för att knyta kontakter och samarbeta i grupp såväl som med enskilda arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper och förmåga att jobba i grupp.

Det är meriterande att du har körkort minst behörighet B.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Marina sensorsystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 1 september 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund eller enhetschef Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

 

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-09-01

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Alex Cederholm

Lena Lund

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista