FOI Ledningssystem

FOI söker

Civilingenjör inom mjukvaruutveckling

Vill du arbeta med utveckling av avancerade funktioner och system i tekniskt utmanande tillämpningar för att stärka Sveriges försvar?

FOI behöver nu förstärkning och söker dig som är civilingenjör med kunskap inom mjukvaruutveckling. Du kommer att få en viktig roll i vår verksamhet där vi tillsammans stärker Sveriges militära förmåga genom att utveckla nya tekniska system för signalspaning mot och störning av en motståndares radiosystem.

Genom avancerad tillämpad forskning bidrar du till att utveckla nya system tillsammans med innovativa arbetskamrater. Du bidrar till en säkrare värld i en mycket unik, lösningsorienterad och inspirerande arbetsmiljö. Vi gör det som ingen annan gör! 

Vad bidrar du med i arbetet  hos oss?

Du kommer att arbeta i ett eller flera av våra utvecklingsprojekt, där dina arbetsuppgifter kommer att fokusera på att realisera forskningsresultat. Mer specifikt vill vi att du använder dina kunskaper för att utveckla och förverkliga signalspanings- och störsystem för den svenska Försvarsmakten.

Ditt arbete sker huvudsakligen i C/C++/C# med fokus på att implementera experimentella algoritmer och analysfunktioner i våra experiment- och demonstratorsystem.

Vi verifierar våra forskningsresultat i en realistisk miljö genom fältmätningar, varför det är ett plus, men inget krav, att du uppskattar vistelse utanför kontors- och labbmiljö.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du som söker ska ha följande tekniska kompetens:

  • civilingenjör/masterexamen med inriktning mot mjukvaruutveckling, t ex från examen i Datateknik, Teknisk Fysik,  Elektronikdesign, Elektroteknik, eller en examen inom ett annat område som FOI bedömer som motsvarande
  • goda kunskaper inom mjukvaruutveckling med C/C++/C#

Det är meriterande (men inte nödvändigt) om du har erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling, system-on-chip, databasteknik, mjukvaruarkitektur, realtidssystem eller signalbehandling.

Du som söker bör ha ett brett tekniskt intresse och som person behöver du vara självgående, analytisk och strukturerad med förmåga till samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor.

Behoven av våra resultat ökar och därför behöver vi bli fler. Som anställd på FOI har du ett omväxlande arbete med stor frihet och eget ansvar, möjlighet att följa en idé från skiss till operativa system, och naturligtvis en lärande arbetsmiljö så att både du som person och vi som organisation tillsammans kan växa.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radiosystem som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html  Tjänsten är placerad i Linköping.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Falk. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 013 – 37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

FOI-PERS-2021-266

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Johan Falk

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping