FOI Ledningssystem

FOI söker

Forskare inom signalbehandling för radar

Vill du göra skillnad och utveckla nya signalbehandlingsmetoder för radarsystem som stärker Sveriges försvar och säkerhet? Är du kreativ och vill arbeta med ny teknik och tillämpad forskning i team med kunniga experter? 
Då har du nu chansen att bidra till FOI:s forskning inom radarsystem.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker nu dig som vill arbeta med nya signalbehandlingsmetoder i tillämpad forskning och utvecklas med oss på enheten för Radarsystem. Du kommer att arbeta med utveckling, implementering och utvärdering av metoder för signalbehandling av radardata. Du kommer att som del i ett team få arbeta med att bedöma nyttan med nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet åt Försvarsmakten. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen för Försvarsmakten av ny teknisk utveckling som t.ex. drönare och satelliter med radar. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på teoretiskt utvecklingsarbete, men innehåller även praktiska moment t.ex. vid fältmätningar med radarsystem eller teknikdemonstrationer inom radarområdet. Du kan även komma att delta i arbete med ansökningar till forskningsfinansiärer.

Du bygger kunskap och utvecklas i din yrkesroll genom att arbeta i olika forskningsprojekt. Du kan på sikt även få andra arbetsuppgifter som innebär projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare. Skriftlig rapportering är en del av arbetsuppgifterna. Du förväntas att självständigt kunna utföra analys av olika former av radardata från experimentella radarsystem.  

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har:

  • En doktorsexamen inom signalbehandling av radardata eller ett område som FOI bedömer som motsvarande.
  • Goda kunskaper i programmering med minst ett av språken Matlab, C/C++ eller Python.

Följande är meriterande men inget krav:

  • Kunskaper i maskininlärningsmetoder och optimeringsmetoder.
  • Kunskaper i arraysignalbehandling och elektromagnetism.
  • Erfarenhet av praktiskt arbete med och/eller handhavande av radarsystem.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du måste vara självgående, men också ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga och kan kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping, läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html . Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner,  läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 15:e augusti 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

FOI-PERS-2021-273

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Fredrik Lantz

tfn: +46 013-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping