FOI Ledningssystem

FOI söker

Erfaren civilingenjör inom radarområdet

Hur kan forskning inom radar och telekrig öka den svenska försvarsförmågan? Vill du arbeta med forskning, metodutveckling och modern teknik tillsammans med
andra experter?   

FOI rekryterar och nu finns chansen att bidra till vår forskning inom området telekrig mot radarsystem.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker dig som vill arbeta med forskning och bidra till att vidareutveckla området telekrig mot radarsystem. Vi utvecklar nya metoder och algoritmer för störning av och signalspaning mot radarsystem. Vi genomför även regelbundet olika typer av prov och försök mot fartyg, flygplan och drönare. Tekniker, teorier och algoritmer inom störning och signalspaning mot radarsystem utvecklas hela tiden.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara fokuserade på forskning och utveckling med inriktning på områdena radarsignalspaning och radarstörning. Tjänsten har huvudsakligen ett teoretiskt fokus, men arbetsuppgifterna är varierande, och kan utöver teoretiskt arbete även innefatta mer praktiska uppgifter, som mätningar av hårdvara och efterföljande analysarbete. Produktion av forskningsrapporter ingår i uppgifterna och är en viktig leverabel till Försvarsmakten, som är vår huvudsakliga kund.

Exempel på arbetsuppgifter är

  • Utveckling av metoder och algoritmer inom området radarstörning och radarsignalspaning
  • Signalbehandling inom radarområdet
  • Analyser och funktionsverifieringar från mätningar av system och tekniker inom området

Du kommer att arbeta i en kreativ miljö, där det finns goda möjligheter att  testa och utveckla idéer och metoder för att lösa olika problem och uppgifter. Utvecklingsarbetet på enheten är både teoretiskt och praktiskt. Här finns ofta möjlighet att delta i hela utvecklingskedjan från problemformulering till slutleverans samt vid demonstrationer och redovisningar för våra uppdragsgivare. Du kommer att utveckla din kunskap och yrkesroll genom att delta och bidra i olika forskningsprojekt. Beroende på intresse och kunskap kommer möjlighet finnas att arbeta med olika uppgifter och, för rätt person, även att ta en roll med direkta kundkontakter och projektledning.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som:

- är disputerad inom teknik eller naturvetenskap, alternativt har införskaffat motsvarande
   kunskap och erfarenhet på annat sätt
- har gedigen kunskap inom signalbehandling
- har minst grundläggande kunskap och erfarenhet av olika utvecklingsverktyg,
   som t.ex. Matlab, Python, R eller liknande.
- har ett intresse för teoretiska problem och dess tillämpningar

Meriterande är:

- kunskap och yrkeserfarenhet inom områdena radar eller telekrig
- intresse av närliggande områden, t.ex. antennteknik, telekommunikation och militära radarsystem
- erfarenhet av projektledning

Som person behöver du vara självgående, analytisk och strukturerad, med god förmåga till samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör:
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 20 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

FOI-PERS-2021-271

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-08-20

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Mathias Wilow

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping