FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskningsingenjör elektronik

Hur kan forskning och teknikutveckling inom undervattensdomänen bistå svenskt försvar och samhälle? Vi på FOI arbetar med forskning för en säkrare värld, vill du bidra med din kompetens? Vi söker nu en forskningsingenjör inom elektronik.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med design, konstruktion och byggnation av mättekniska system, programvara och annan utrustning för elektromagnetiska och akustiska undervattensapplikationer. Arbetet omfattar såväl integration av ny funktionalitet i befintliga operativa system som utveckling av nya system. Arbetet är varierande och sker på kontor, i laboratoriemiljö och vid försök både på land och till sjöss. Vi arbetar i projekt där varje medarbetare bidrar med sin kompetens. Tillsammans skapar vi system och funktioner som är efterfrågade för att stärka Sveriges försvarsförmågor.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har en akademisk utbildning motsvarande civilingenjör och som inkluderar elektronik. Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med elektronikkonstruktion och -tillverkning. Du har vana att kommunicera med underleverantörer då tillverkning och montering av elektronik ofta sker externt. Du är familjär med inbyggda system samt distribuerade system för mätdatainsamling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av programspråket LabVIEW och programmering av FPGA:er samt kompetens inom inkapsling och mekanik. Det är meriterande att du har körkort med minst behörighet B.

Du är flexibel och ansvarstagande för dina delar i projekten samt har förmåga att även se till helhetens bästa så att våra gemensamma mål nås. Du har initiativförmåga, kan bryta ned mål till arbetsuppgifter och leverera resultat. Du trivs med att arbeta både enskilt såväl som tillsammans med andra. Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Med din expertis bidrar du till att utveckla viktiga funktioner och -förmågor som är värdefulla för exempelvis Försvarsmakten och Havs- och vattenmyndigheten.

Du kommer att ingå i vår verksamhet inom undervattensforskning vid avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 22 maj!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund, Helena Hansson Halsius eller Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-05-22

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:

Alex Cederholm

Helena Hansson Halsius

Lena Lund

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista