FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

DevOps Utvecklare Flygsimulator

Vill du arbeta för att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Vill du jobba i sammanhang där du har möjlighet att påverka? Vill du ha kul på jobbet? Då kanske du är vår nya kollega!

Vi är Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) som drivs i FOIs regi. Vi utvecklar en världsledande simuleringsanläggning för luftstrid som används av bl.a. svenska flygvapnets piloter för utbildning, träning och taktikstudier.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i ett team av mjukvaruutvecklare, DevOps kunniga och systemadministratörer som arbetar med hela livscykeln för en komplex simulatoranläggning. Som DevOps utvecklare får du jobba med hela kedjan av kravställning, design, utveckling, OS (Windows/LINUX), nätverk, virtualisering, orkestrering, utvecklingsmiljöer, automation och byggkedjor.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Du har en högskoleutbildning inom IT, data- och systemvetenskap eller motsvarande som FOI bedömer som relevant.

Du har minst tre års erfarenhet inom följande områden: Continious Integration/Continious Delivery, byggverktyg, beroendehantering, virtualisering, containers, skripting, provisionering, deployment och versionshantering. Du är serviceminded och har ett intresse för automation. Du är van att arbeta löpande med dokumentation, agilt arbetsätt samt har ett högt säkerhetsmedvetande.

Det är meriterande om du har specifik kunskap om Jenkins, Conan, CMAKE, VMWare, Docker, Kubernetes, Bash, PowerShell, C++, Python, Foreman, Puppet, RunDeck, GIT, Artifactory samt utveckling mot Windows och Linux.

Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det är viktigt att du är en lugn och stabil lagspelare som kan arbeta i team. Du är självgående och arbetar bra med komplexa frågor och har lätt för att anpassa dig till situationen när du diskuterar lösningar direkt med kunder.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten FLSC, Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum, som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 maj!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Stefan Ungerth eller teknisk chef Jouni Lindqvist. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-05-25

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Jouni Lindqvist

tfn: 08-55503000

Stefan Ungerth

tfn: 08-55503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista