FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskare inom tillämpad autonomi

Har du ett intresse för teknik och försvar? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet med internationella samarbeten? Vi söker dig som vill förstå kopplingen mellan dagens teknikutveckling och framtidens tillämpningar.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi på enheten Systemteknik arbetar främst med studier, analys och värdering av styrda vapen och autonoma farkoster. Arbetet bedrivs i samverkan med Försvarsmakten och FMV samt i internationella samarbeten. På enheten forskar vi kring autonoma farkoster och vapensystem med fokus på styrning, navigering och farkostsdynamik. Arbetet syftar till att förstå vilken prestanda och förmåga existerande system och framtida koncept har.

Du kommer att jobba med forskning och utveckling kring framtidens drönare och andra autonoma system samt hur dessa kommer att påverka Försvarsmakten i framtiden. Tillämpningarna är främst inom styrning, navigering, bildbehandling samt samverkan i svärmar av system. Vetenskaplig metodik präglar vårt arbete, som sker i projektform, där vi arbetar både självständigt och i grupp.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har goda kunskaper i och ett brinnande intresse för inbyggd programmering, robotik och styrning av dynamiska system. Forskarutbildning inom relevant område är meriterande. Meriterande är också goda kunskaper om mjukvaruutveckling i objektorienterade språk (främst C++), samt erfarenhet av ROS och av arbete i Matlab eller Python. Även praktisk och teoretisk erfarenhet av robotik är meriterande. Du har lätt för att omvandla teori till praktik och sätta problem i sitt sammanhang, erfarenhet av att formulera forskningsfrågor samt har förmåga att snabbt ta till dig information och förstå nya områden.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du har en god analytisk förmåga, är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 maj! 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-05-25

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Maria Sjöblom

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista