FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Mjukvaruarkitekt

Är du intresserad av programmeringsspråk och mjukvarukonstruktion? Har du forskarutbildning inom datateknik eller motsvarande erfarenheter av arkitekturutveckling, mjukvarukonstruktion och programmering? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens i spännande projekt inom försvar och säkerhet med nationella och internationella samarbeten? Kanske är du vår nästa medarbetare.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi arbetar främst med studier, analys och värdering av vapen- och farkostsystem. Arbetet bedrivs i nära samverkan med övriga delar av FOI samt Försvarsmakten och FMV.

Arbetet omfattar utformning av mjukvaruarkitektur, utveckling av simuleringsverktyg och implementering av tekniska lösningar. Du kommer arbeta med utformningen av mjukvara och modellkoder med fokus på framtida behov och nya lösningar. Vi erbjuder goda möjligheter att påverka din egen utveckling och bidra till verksamheten.

Arbetsuppgifterna innefattar design och utveckling av arkitektur och mjukvara för såväl realtidstillämpningar som för batch-simulering av system, inklusive komplexa system av system. Verktygen och mjukvarusystemen vi utvecklar används för forskning, utredningar och specifika försvarsändamål, exempelvis simulering för värdering och träning. Våra modeller och verktyg används både internt på FOI och av andra myndigheter.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en forskarutbildning eller motsvarande och djupa kunskaper inom datateknik, informationsteknologi, datavetenskap eller motsvarande områden med erfarenhet av att leda arkitektur- och utvecklingsarbete. Du har kunskap om såväl algoritmer, metoder som utveckling i olika språk. Kunskap om bygg-, utvecklings- och testsystem är meriterande.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du har analytisk förmåga, är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Du har även god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Prestandaanalys och systemvärdering som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 maj!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Lindström.  Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-05-25

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Anders Lindström

tfn: +46 0855500000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista