FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Verkstadstekniker

Hur kan forskning och teknikutveckling inom undervattensdomänen bistå svenskt försvar och samhälle? Vi på FOI arbetar med forskning för en säkrare värld, vill du bidra med din kompetens? Vi söker nu en verkstadstekniker till vår verkstad i Kista.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du arbetar i grupp med framtagning av försöksutrustning, arbetsuppgifterna omfattar tillverkning i verkstad och med inslag av design och konstruktion. Du utför service och underhåll på anläggningar och försöksutrustning. Du använder din kreativitet för att finna fungerande lösningar på behov av försöksutrustning. Arbetet är varierat, det sker i verkstadsmiljö och vid försök både på land och till sjöss. Vi arbetar i projekt där varje medarbetare bidrar med sin kompetens, tillsammans skapar vi system och funktioner som är efterfrågade för att stärka Sveriges försvarsförmågor.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Du har en verkstadsteknisk utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet från verkstadstekniskt arbete som omfattar såväl styrda maskiner som manuella. Du har god vana och färdighet från arbete med styrd svarv och fräs med tyngdpunkt på svarv. Arbetsuppgifterna är omväxlande och stundtals fysiskt krävande vilket förutsätter förmåga att på ett säkert sätt kunna hantera tyngre utrustning och monteringsarbeten. Du ska ha körkort med minst behörighet B.

Det är meriterande med erfarenhet från ett varierat verkstadsarbete på exempelvis en prototypverkstad. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av verktygen GibbsCAM och SolidWorks. Även kompetens inom svetsning och hårdlödning ses som meriterande.

Du är flexibel och ansvarstagande för dina delar i projekten samt har förmåga att även se till helhetens bästa så att våra gemensamma mål nås. Du har initiativförmåga, kan bryta ned mål till arbetsuppgifter och leverera resultat. Då arbetet omfattar kontakter med forskarkollegor och underleverantörer behöver du ha god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta både enskilt såväl som tillsammans med andra. Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i vår undervattensforskning inom avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 juni!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-06-06

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Lena Lund

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista