FOI Ledningssystem

Intresseanmälan: Vill du jobba med att utveckla samspelet mellan människa och teknik i framtidens ledningssystem?

Vill du att ditt arbete ska göra skillnad på riktigt genom att utveckla nya sociotekniska lösningar för det svenska försvarssystemet kan Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, vara rätt arbetsgivare för dig. FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares behov som öka mycket och kommer att fortsätta öka framöver.

I vårt arbete pågår regelbundet utveckling av tekniska system och olika typer av praktiska prov och försök med exempelvis drönare, ledningssystem och flygplan. Hos oss jobbar du i varierande och spännande projekt i teknikens framkant, vilket ger dig stora utvecklingsmöjligheter. Beroende på dina intressen och tidigare kunskap kommer det att finnas möjlighet att arbeta med flera olika uppgifter.

Vi arbetar i hela kedjan från idé till fullskaliga prov och försök i fält. Du kan delta i delar eller hela utvecklingskedjan beroende på dina intressen och dina kompetenser. För dig med intresse och kunskaper finns även möjlighet att få en roll med uppdragsgivarkontakter och projektledning.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig med master-, civilingenjörs- eller doktorsexamen inom teknik eller naturvetenskap. Det är bra om du har kunskaper inom exempelvis systemutveckling, kognitionsvetenskap, människa teknikinteraktion, utveckling av ledning och ledningssystem, ergonomi eller sociotekniska system. Andra önskvärda kvalifikationer är en officersutbildning eller annan erfarenhet av militär verksamhet. Det är också önskvärt att du tycker om att arbeta såväl teoretiskt som praktiskt.

Som medarbetare på FOI behöver du vara självgående, analytisk och strukturerad. Då mycket av ditt arbete kommer att ske i projektform tillsammans med andra kunniga kollegor behöver du också trivas med att samarbeta med andra från olika discipliner.  

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både det militära och det civila försvaret. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

FOI arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Hur kan jag söka anställning på FOI?

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, finns på fyra orter i Sverige. Vi som arbetar med MTO-frågor sitter placerade i Linköping. Vi går löpande igenom inkomna intresseanmälningar och vi återkopplar till dig inom några veckor. Förutom att vi gärna tar emot intresseanmälningar från personer med lämplig bakgrund kommer det återkommande att utannonseras lediga tjänster. Dessa finner du på https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html.  Observera att en intresseanmälan inte är detsamma som att skicka in en ansökan till en utannonserad tjänst.

Klicka på ansökningsknappen för att kunna göra en intresseanmälan om du är intresserad av lednings- och sociotekniska system!

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Jörgen Bergfeldt

tfn: +46 13 37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping