FOI Vapen, skydd och säkerhet

FOI söker:

Skjutfältstekniker

Vill du vara med och skapa förutsättningar att bedriva avancerad forskning och provning som ytterst syftar till att utveckla Sveriges förmåga till försvar och säkerhet?

Vi söker en engagerad och driven skjutfältstekniker till Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i en grupp av skjutfältstekniker i en miljö som präglas av flexibilitet, tillgänglighet och kreativitet. Du kommer att stödja den experimentella verksamheten vid Grindsjön. I arbetet ingår bland annat att samverka med försöksledare i konstruktion- och genomförandefas av experiment, att bistå med explosivämneshantering under försök, att bygga upp skjutmål och försöksuppställningar samt röja upp efter försök. Det kan även ingå att framföra tunga fordon på land samt båtar till havs. Uppgifterna är varierande med både snabba beslut och mer långsiktiga arbeten med gott om tid för planering. Du kommer att ta stort eget ansvar för genomförandet av arbetsuppgifter.

En mindre del av vår försöksverksamhet utförs på annan ort och det förekommer därför resor i tjänsten. Våra försök på annan ort kan vara allt från enstaka dagar till sammanhängande perioder i upp till några veckor.  

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har ett intresse för teknik och har relevanta kunskaper inom områdena byggteknik, anläggningsteknik eller liknande. Du har flerårig tidigare arbetserfarenhet inom ovanstående område. Du ska ha körkort med minst behörighet B.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete vid myndighet eller företag inom försvars- och säkerhetssektorn. Det är också meriterande om du har jobbat med heta arbeten, byggnadssnickeri och har genomgått ADR-förarutbildning, hjullastarutbildning eller utbildning för motviktstruck. Kunskap om hur du hanterar explosivämnen är också ett plus. Erfarenhet av experimentellt arbete är särskilt meriterande då du i ditt arbete kommer att ha en serviceinriktad roll av varierande teknisk komplexitet.

För att lyckas i rollen är du en person som trivs med att arbeta i en stödjande roll tillsammans med andra. Du är trygg i dig själv som person och ser lösningar när det behövs. Du är också självgående med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga funktioner inom totalförsvaret blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på en av enheterna som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 3 oktober!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-10-03

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Grindsjön

Kontaktpersoner:

Malin Kölhed

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra Sorunda